Friday, August 17, 2012

Diari Cikgu Praktikum (Part 3)

Diya Edhayaa | 7:31 AM | 1Comments |
assalamualaikum. salam 28 Ramadhan.



Ramadhan kian melabuhkan tirainya.  Syawal kian membuka tirainya. puii! tak puitis langsung ayat walaupun bakal jadi cikgu Bahasa Melayu. hehe.  baru ni, kitorang kat sekolah praktikum ada buat event mengejut.  nak kata mengejut sangat tu, tak lah.  sebab dah plan taim meeting masa minggu kedua aku praktikum kat sekolah tu. alaaa.. yang aku n d geng mengantuk tahap ghaban! haha.


event ni sebenarnya nak buat pada 16 Ogos.  tapi disebabkan GB bagitau yang hari khamis cuti, so pagi2 tu jugak buat preparation untuk majlis lepas rehat.  sepatutnya aku observe dengan cikgu pembimbing hari tu. semangat aku bangun pukul 4 pagi, buat ABM. see.. rajinkan aku! haha. padahal malam2 dah mengantuk tak larat nak memotong menjahit memasak bagai. chop2! menjahit, memasak tu aku tipu. kehkeh.   



disebabkan majlis Ihya Ramadhan yang nak berlaku sekejap lagi ni, terus tak jadi observe. cikgu pembimbing kata, "Dayah, kita observe lepas rayalah.  simpan dulu ABM2 yang dah buat tu."  masa tu, tak rasa kecewa pun, sebab semangat nak balik melebihi segala-galanya. hehe


then inilah serba sedikit memori yang ada untuk majlis Ihya Ramadhan kat sekolah aku ni....


backdrop by me, Baim n Haziq.



budak2 rehearsal khatam al-Quran



cik Rossa sibuk dengan brosur majlisnya.



kak Imah n Haziq sibuk kacau dodol! eh tak. bubur lambuk. aku sibuk nak amek gamba guna tab cik Rossa, tapi....



tak banyak mana pun gambar. masa dorang buat ape entah, aku kena jaga budak Tahun 2. kalau tak alamatnya, boleh runtuh sekolah. hahaha.  nantikan update tentang raya pulak okayy.  selamat hari raya aku ucapkan untuk semua followers, viewers blog Saya Suka Hijau ni.  blog cikai2 jewww. auww! haha. maafkan salah silap sepanjang aku jadi blogger. cewah! ayat tak nak kalah. nanti makan ketupat rendang lemang kuih raye, ingat aku keyh!! luv u olls~ SALAM AIDILFITRI, from Pahang, with LOVE! :)



1 3 orang hijau bagi komen:

ahsfantasy24 said...[Nak Reply!]

Slamat pulang ke kg halaman :-D