Sunday, January 30, 2011

Contest Collage Kesayanganku

Diya Edhayaa | 5:04 PM | 5Comments |

nampak tak?? kalau tak nampak, cepat pinjam cermin mata mak ke abah ke.. lama dah aku nak join contest ni... dari mula penganjur umumkn tarikh contest ni lagi.. tapi biasalah, busy je memanjang.. dan hari ni baru ada masa nak join.. contest ni cik miela tahril yang buat tau.. contest ni bermula pada lapan belas januari sampai lapan belas februari.. jadi, ada masa selama sembilan belas hari lagi.. saja aku eja nombor nombor tu... hehe.. nak tau syarat dia, boleh klik je kat banner atas tu.. ataupun pada sidebar blog ni.. untuk contest ni, aku pertaruhkan collage...

=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=

TADAAAAAA...!!!!



aku buat collage ni, sebab nak gabungkan gambar-gambar orang yang aku sayang di sekeliling aku... 

first, sebelah kiri tu, gambar aku dengan my BFF sejak form 4.. nama dia sarah.. sekarang ni study pengajian perniagaan kat UKM.. sampai sekarang ni kami selalu share macam-macam cerita.. 

yang atas sekali tu pulak, clazmate aku sekarang.. bersama untuk satu tempoh yang agak lama - 5 TAHUN SETENGAH! maknanye aku kenal dorang ni sejak 2008.. aku sayang semua 24 orang jejaka kacak dan gadis jelita kelas ni.. 

yang tengah pulak, of coz la my parents.. mereka kekuatan aku.. tanpa mereka, siapalah aku ni... love mak abah!!

dan yang bawah sekali, kawan kawan masa sekolah menengah.. 

haaa... itulah kisahnya di sebalik collage yang aku buat ni... dan aku nak tag pulak 3 orang budak ni.... jeng jeng jeng.... ;p


ok.. gudlux utk smue yg kena tag! 


Friday, January 28, 2011

finally... alhamdulillah

Diya Edhayaa | 10:58 PM | 8Comments |
aku dah ada kat rumah sekarang ni... sukanye! petang tadi balik dengan cik balqis dan cik quya.. dapat cuti seminggu tau.. sampai 6 februari.. boleh duduk rumah puas puas.. balik balik je tadi, musnah segala program diet.. mak masak sedap sangat, macam mana tak musnah... hari ni, aku  happy sangat.. tak tau nak gambarkan dengan kata-kata.. aha! menipu sangatlah.. minggu ni bagaikan minggu paling menggembirakan aku sepanjang bulan januari ni.. firstly, haruslah dah berbaik dengan ..... =) siapa sangka, yang terputus bisa disambung kembali.. macam tak percaya.. masin mulut kakak senior aku.. dia kata "kalau putus bukan sebab orang ketiga, boleh je nak bertaut semula".. bukan aku yang cakap tau.. hehehe... dan hari ni, aku dan 3 orang clazmate dapat benda yang aku naaaaaakkkkk sangat dari dulu... jeles seyh tengok orang naik pentas.. dan hari ni kitorang dah bawak nama PISMP BM JANUARI 2010 naik pentas... :D yang bestnye, my BFF pun dapat juga..



tema untuk majlis ni, merah.. tu yang kami merah mak ngah hari ini.. lagipun baju kelas kami ada 3 warna -merah, hijau dan coklat.. disebabkan hari ni, aku nak pakai shawl style ct, awal awal lagi dah menyemak kat bilik cieda ni.. hihi...

benda nilah yang menjadi idaman hati.. dengan sijil sekali..


serikandi BM.. cewaahhh!yang pakai tudung pink tu, nama dia Zura.. setiap kali result keluar, dia mesti top student claz aku.. sebelah aku tu, roomate dia... bila musim exam, bilik dia ibarat bilik study..




tibe tibe taim ni aku feeling macam dah konvo.. haha... berangan kuat! lambat lagi nak abes..


yang pakai baju pink tuh, senior kami.. dah banyak kali dia dapat APC.. hebatlah akak!


yang ini tokei handmade yang aku citer semalam..


dengan senior-senior lain.. ada yang sem 7, sem 5...


what happen to my KU..? hee..


aku dan cieda... bangga itek die cieda dapat APC..



oouh! yang ni raikan dekat kafe.. makan roti canai... kah3.. bukan apa, hari ni kan semua nak balik.. makan ramai-ramai..

aku tak cakap lagikan tadi camne nak dapat Anugerah Pelajar Cemerlang ni.. ipg aku dah tetapkan, kalau dapat 3.75 baru boleh dapat APC.. kira macam dean list kalau kat u.. eh! betol ke.. result aku memang cukup-cukup dapat 3.75.. setelah ditambah semua gred subjek semester lepas - Murid dan Alam Belajar(A-), BM1 (A-), BM2(A-), PJ (A-), English Language Proficiency (B), Numerical Literacy (A), Literasi Bahasa Melayu (A-) dan Kokurikulum (A-)... takdelah hebat mana pun.. aku harap sangat ni bukan kali pertama dan terakhir dapat benda ni.. kalau boleh, semester depan nak naik lagi.. dengan ehem ehem pulak.. hehehee... dan aku juga rasa aku dah tebus kembali result SPM yang tak berapa bagus sangat dulu.. alhamdulillah.. terima kasih untuk semua pensyarah yang dah mendidik aku, mak abah yang sentiasa menyokong aku, kawan-kawan yang banyak tolong aku dan Mr.D yang selalu bagi semangat dan nasihat kat aku.. thanx semua...!!! :D



Thursday, January 27, 2011

cik diya dah kembali

Diya Edhayaa | 3:23 PM | 8Comments |
sian aku tengok blog aku ni... bersawang je.. baru dua hari tinggal.. kalau dua minggu..? dua tahun...? bukan setakat bersawang, generasi cicak pun berkembang agaknya.. hehe.. semalam aku penat sangat.. dari pagi busy.. bukan busy ape, uruskan member sakit, pastu sibuk berbisnes! just tolong senior jualkan barang barang handmade dia.. cantik tau.. aku sebelum ni minat jugak tengok orang pakai headband, riben riben kat kepala.. nampak comel sangat.. tapi bila nak pakai selalu macam tak yakin.. kali ni, aku tak kira dah.. aku nak pakai gak.. so, aku tak beli banyak pun.. nak test test je dulu.. someone said, kalau aku pakai riben besar besar, nanti jadi maskot pulak... huh! takpe awak.. saya pakai nanti baru tau... awak nak panggil saya minnie mouse pun saya tak kisah dah..;p

aku nak try pakai dulu ni...


tinggal yang ni je.. yang lain banyak habis..


cik snowqueen.. 


minah mane pulak ni...? nilah roomate aku.. semalam puas jugaklah kitorang jalan jalan nak jual barang barang tu... punyalah seronok ke hulu ke hilir, sampai nak amik gambar barang kiut miut tu pun dah tak sempat.. bila dah nak habis baru teringat... hehe.. gambar yang kat atas tu pun dah tinggal berapa kerat je.. banyak kena borong ngan gadis gadis cantik kat ipg aku ni... masa sibuk berbisnes, dapat offer jadi model euwww~ laju je aku cakap NAK! ala... roomate aku yelah pakai baju kebaya cantik cantik, aku malam buta pakai baju sukan warna hijau.. nak buat camne, aku ni memang dah selalu sangat dapat rumah sukan warna hijau.. dari primary lagi..  




gadis cina tu shomel sangat.. dia student TESL.. aku suka tengok dia...



model baju rumah sukan dan baju batik..


muka sebelum bermodel-modelan...


aku lapa taim ni.. laju je bila orang hulur cheezy wedges..


gambar gambar yang lain semua ada pada hati balqis.. sebelum bermodel-modelan malam tadi, petang ada gotong royong pulak.. aku dapat tugas bersihkan koridor.. tengah aku rajin menyapu ni, adik junior kata kena basuh koridor... aku baru tahu rules blok ni..bila kena bersihkan koridor, mesti basuh ye... yelah, masa aku duduk blok lama dulu, sapu je cukuplah... melainkan ada anasir-anasir yang tak diingini.. paham sendirilah... huahuahua... memang letih sikitlah hari aku semalam.. tapi aku rasa seronok jugak sebenarnya... tunggulah next entry aku... mahu tido pulak... kan aku suka tido petang petang... hihihi :D


Tuesday, January 25, 2011

hari rajin

Diya Edhayaa | 7:15 PM | 9Comments |
sejuk gila sekarang ni, sebab baru je lepas hujan.. kat sini a.k.a Kuala Lipis, bila taim hujan memang terasa macam duduk kat Korea.. bolehlah nak feeling feeling Winter Sonata.. lepastu kan, taim sejuk sejuk ni tido sedap giler.. lagi lagi dapat bilik cam aku ni ha, gelap je.. nak bangun pun postpone je.. tapi aku memang suka tido lepas kelas.. penatlah.. lagipun kalau nak study, tak masuklah! malam malam mata segar sikit.. etceli, hari ni kelas aku sekali je.. means 2 jam jer.. kelas apa? of cos anatomi dan fisiologi... en.lecturer buat kuiz tibe tibe.. menggelupur kau nak cari jawapan.. seb baik, boleh open slide, nota, buku... jom tengok camne budak budak kelas aku khusyuk menjawab.. kitorang ni dari pagi tadi dah rajin over.. mana tak nye, siapkan nota yang bersusun susun.. belum masuk amali lagi..


adesss!! ape punye soalan ni... mana nak cari...


dorang ni, aku snap pixca pun tak perasan dah.. tah tah lecturer kat depan pun dorang tak nampak dah.. anatomi jantung je yang ade depan mata... hehehe


hahaha... blogger best student fokus buat kerja.. nilah cik cieda montello..

tu yang pempuan, yang jejaka terhangat pun sama.. fokus tuh... hehehe...

jangan tengok budak depan ni.. tengok yang belakang tuh... fokus gile adib dengan anep...


ni pun sama jer... tengok tengok orang depan.. bukan tengok apa, tengok slide kat laptop member sebelah aku... dah kata boleh cari jawapan, ape lagi.. ngeh3!


arghhhh!!! dorang interframe lagi... hahaha.. muka bahagia soalan semua dah beres...

haip! meja tak cukup luas ke nak menulis... hihi


eh! eh! ni bukan budak kelas aku.. dorang ni Pengajian Tamil.. tapi bila kelas anatomi, gabunglah.. kadang kadang kelas dorang, kadang kadang kelas aku... kira dah kamcenglah.. hehe


yeay! aku dapat siapkan semua .. haha.. jangan tertipu.. kertas aku entah hilang ke mana taim ni.. berjalan tak tau kat sapa..


nilah anatomi makroskop jantung yang aku lukis.. kalaulah budak seni tengok ni, berguling guling  dorang gelak agaknye.. belum budak medic tengok.. menangis kot!.. wuwuwu..~

lepas jer kelas, terus keluar lunch dengan merpati dua sejoli.. mien and cieda, pegi makan nasi kukus.. dah dua hari aku makan luar.. bukan sebab lauk dah takde, tapi mengidam punya pasal.. semalam bernasi ayam, hari ni bernasi kukus.. memang sedap!! puas hati rm5.00 sepinggan.. ayam dia besar.. as penutup entry ni, aku bagi korang terliur dengan hidangan nasi kukus ni.. nyum nyum....



till then~


Sunday, January 23, 2011

karaoke hari ahad

Diya Edhayaa | 2:29 PM | 12Comments |
dah hari ahad pun  hari ni kan.. oh! esok kena pegi kelas.. malasnye.. hehe.. jadi hari hujung minggu mari kita refresh otak untuk seminggu... walaupun tengah malam semalam, aku macam orang sasau sekejap.. dan hari ni, aku jadi DJ pulak da gayanya.. dari tadi member duk request lagu kat aku.. haha.. maka, inilah playlist untuk hari ini...

TAK TAHU ANTARA DUA - FARAH & ADAM

Keluarga ku bukannya berharta
Dan akulah satu-satunya
Harapan untuk menyara
Mereka di hari tua
Begitulah hendaknya


Diriku pun juga begitu
Ke sini tuk mencari ilmu
Tak sangka pula kau yang ku jumpa
Berbelah bagi ku bertanya
Mana satu yang harus dikejarkan


Kita tak tahu antara dua
Hala yang berbeza
Kiri kau menjanjikan cinta
Kanan menjanjikan kerjaya
Oh yang mana..


Kita tak tahu antara dua
Pilihan yang nyata
Sebelah hati inginkan cinta
Sebelah lagi inginkan cita
Agar hati membimbing kita
Tak Tahu antara dua


Takkan lari gunung dikejar
Semoga diizinkan cinta
Selesaikan yang dah bermula
Sementara usia masih muda
Tapi tidak ku nafi hati ku sangsi


Sejak tergerak hati
Terbuka terima cinta
Lebih banyak soalan
Berbandingkan jawapan



farah comey giler bile dah bertudung..


dulu kan, ingat tak mase AF2, Adam ade style die sendiri.. bandangan... 


TUHAN BERIKAN AKU CINTA - AYUSHITA
Walau aku senyum bukan berarti
Aku selalu bahagia dalam hari
Ada yang tak ada di hati ini
Di jiwa ini hampa


Ku bertemu sang adam di simpang hidupku
Mungkin akan ada cerita cinta
Namun ada saja cobaan hidup
Seakan aku hina


Tuhan berikanlah aku cinta
Untuk temaniku dalam sepi
Tangkap aku dalam terang-Mu
Biarkanlah aku punya cinta


Tuhan berikanlah aku cinta
Aku juga berhak bahagia
Berikan restu dan halal-Mu
Tuhan beri aku cinta


Ku bertemu sang adam di simpang hidupku
Mungkin akan ada cerita cinta
Namun ada saja cobaan hidup
Seakan aku hina


Tuhan berikanlah aku cinta
Untuk temaniku dalam sepi
Tangkap aku dalam terang-Mu
Biarkanlah aku punya cinta


Tuhan berikanlah aku cinta
Aku juga berhak bahagia
Berikan restu dan halal-Mu
Tuhan beri aku cinta






lagu ni, aku jumpe dekat blog cik naem glizzy.. dari hari tu lagi aku duk dengar lagu ni.. besh2.. hee~

ayushita - bukan bintang biasa






KALAU CINTA - ALIFF AZIZ & JO ANNA


Aliff Aziz
Di lubuk hatiku
Adalah kamu
Sebagai ratu

Joanna
Seluruh Jiwaku
Hanya dirimu
Yang aku mahu

Duet
T’lah ku percayakan
Hati ini padamu
Maka kita tak saling risau

Kalau cinta jangan kacau
Kalau sayang tak perlu marah
Kalau ikhlas tak minta berbalas
Serahkan cintamu
Pada yang punya cinta

Joanna
Di lubuk hatiku
Adalah kamu
Yang aku perlu

Aliff Aziz
Seluruh Jiwaku
Hanya dirimu
Yang aku mahu

lagu ni pulak,boleh kata satu kelas aku suka.. ada yang siap buat ringtone bagai.. hehe..


joanna ni merupakan bekas peserta Bintang RTM..




GILA - MILA
Ingin aku bertanya
Tidak jemukah kau mencuba
Ingin terus menggoda
Melempar kata-kata cinta

Masih aku bertahan
Ku tak semudah kau fikirkan
Namun tidak kau bosan
Selalu mahukan perhatian

Sekian lama telah kau pendam
Harapan dan angan untuk hidup bersamaku
Berilah masa hingga ku sedia
Namun kau tak mahu memahaminya

Oh, No! Cuba kau memaksa
Apa kau gila
Khabarkan pada semua dengan bangga
Ku teman wanita kau benar gila
Reka cerita kita bercinta
Oh oh..

Ingin aku hargai
Kesanggupan kau menantiku
Ingin juga ku balas
Perasaan kasih ku lafaz

Masih lagi ku cari
Jika ada cinta di hati
Namun tidak ku temu
Rasa cinta di jiwa ku

Sekian lama telah kau pendam
Harapan dan angan untuk hidup bersamaku
Berilah masa hingga ku sedia
Namun kau tak mahu memahaminya

Oh, No! Cuba kau memaksa
Apa kau gila
Khabarkan pada semua dengan bangga
Ku teman wanita kau benar gila
Reka cerita kita bercinta
Oh oh..

Hentikan saja mengekoriku
Setiap masaalah dan ku tak kau hirau
Tiada cara bisa ku ubah
Kerna tak mudah untuk dikau menyerah kalah

Sekian lama telah kau pendam
Harapan dan angan untuk hidup bersamaku
Berilah masa hingga ku sedia
Namun kau tak mahu memahaminya

Oh, No! Cuba kau memaksa
Apa kau gila
Khabarkan pada semua dengan bangga
Ku teman wanita kau benar gila
Reka cerita kita bercinta
Oh oh..

Oh, No! Cuba kau memaksa
Apa kau gila
Khabarkan pada semua dengan bangga
Ku teman wanita kau benar gila
Reka cerita kita bercinta
Oh oh..

Oh No!
Cuba kau memaksa
Apa kau gila!


CINTA MATIKU - SIXTH SENSE




Akan ku biarkan dirimu
Merasuki hidupku
Akan ku biarkan cintamu
Meracuni hatiku
Kerna cintaku terlalu gila
Kepadamu ku yang cinta
Kerna diriku tak pernah bisa
Hidup tanpamu

Chorus
Jangan pernah tinggalkan diriku
Jangan lepaskan aku
Walau setengah detik hidupku
Ulang Chorus
Kerna cintaku terlalu gila
Kepadamu ku yang cinta
Kerna diriku tak pernah bisa
Hidup tanpamu
Ulang Chorus 3X



banyak lagi sebenarnya.. hehehe.. bila dah lama tak karaoke, macam nilah jadinye...







Saturday, January 22, 2011

Bloglist Sandiwara Seorang Insan @ Syafiq Rosli

Diya Edhayaa | 2:31 AM | 6Comments |
huhuhu.. pagi dah pun.. tak layak nak kate tengah malam.. baru je lepas BW kat blog Sandiwara Seorang Insan.. tuan blog nak buat bloglistlah! 


jantina saya : PEREMPUAN

korang nak join ni, just buat entry yang bertitle macam kat atas tuh dan nyatakan jantina korang.. mudah je kan.. fmi, pegi terjah blog dia pagi pagi ni... hehehe.. :D



Friday, January 21, 2011

SheNaBizShop Nak Bagi Hadiah

Diya Edhayaa | 6:26 PM | 3Comments |
mari! mari! join lagi GA.. okeh.. ini GA yang ketiga diya join untuk tahun 2011.. kali ni, cam biase lah.. kena tag ngan ibu aznoy.. nak join GA ni tak susah pon.. firstly, korang kan ade facebook.. pi cari SheNa BizShop, then silalah ringankan tangan like fanpage tu.. tapi lau takde FB pandai pandailah follow blog penganjur ni.. hehe..




nak tau lebih lanjut, klik jer banner atas ni.. pastu, kena tagging 5 orang pulak lagi.. so, aku dengan senyuman manis baru bangun tido nak tag....

=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=

Tuesday, January 18, 2011

nuffnang dah ada isi

Diya Edhayaa | 10:43 AM | 9Comments |
dulu tak tau pun ape itu nuffnang.. tapi perasaan ingin tahu tu makin meluap luap bila tengok majoriti blog orang ada nuffnang ni.. maka, bertanya juga pada blogger lain.. apa itu nuffnang? nuffnang ni adalah satu komuniti pengiklanan.. blogger tu  cakap boleh buat DUIT.. siapa yang tak suka duit kan.. semua suka.. aku pun gatal tangan jugaklah nak bukak website Nuffnang ni.. masa tu, memang tak tau benda pun.. siap salah log in bagai.. kelakar sungguh! silelah gelakkan aku... hehehe.. tak perasan pun yang kat atas tuh, ade tulis daftar... yela, aku pilih bahasa melayu.. 

bila dah tau nak daftar macam mana, aku pun startlah pasang nuffnang ni pada 24 disember 2010 tak silap.. hehe.. tak sampai sebulan pun lagi.. padahal blog aku ni dah wujud bulan ogos tahun lepas.. pastu, hari ahad baru ni, aku saja saja bukak nuffnang lagi.. nak tengok isi dah ade belum.. yela, selama ni kalau tengok telur ayam je.. sekali.......NUFFNANG AKU DAH ADA ISI..!!! excited weyh.. hahaha.. padahal berapa sangatlah kan.. aku tak kisah, sebab walaupun sikit, tetap rezeki kan.. adalah juga.. 



huish! sen sen je lagi.. lambat lagilah nak jadi macam cik epal ke.. hanis zalikha ke.. irine nadia ke.. fyi, aku sangat suka baca blog dorang.. kalau tak baca latest entry, rasa macam ketinggalan.. huhu.. tu belum masuk blog blog lain , sebab tu sampai overlimit baru ni... heee~

psstt: terima kasih lah encik nuffnang... :D



Monday, January 17, 2011

tv punya pasal, hadap secret recipe malam malam

Diya Edhayaa | 12:41 AM | 6Comments |
aku kan dah lama mengidam nak makan kek.. ni semua sebab drama kat TV3 la yang pengaruhi aku.. drama Tiramisu.. haha.. tak pasal pasal aku salahkan dorang.. lama jugaklah aku mengidam nak makan kek tuh.. yela, kat sini nak cari mana.. aku nak buat? emm.. lambat lagilah kot.. kek biase biase, warna pelangi tuh, aku pandai la.. lagi satu kek koko.. bolehlah kalau buat nak makan dengan family.. satu cara paling mudah kalau nak kek pelik pelik, pegi supermarket, cari yang instant.. balik rumah, bancuh.. lepas tu, masuk oven.. ting! ting! siap... hehe.. tapi kalau nak puas hati, nak bagi bf ke tunang ke nak bagi mak mertua rasa ke, baik buat sendiri.. hasil tangan sendiri.. kan lagi bagus..


tapi, tadi member aku gi KL.. semalam lagi dah dia cakap nak pegi.. aku yang dah lama mengidam ni, ape lagi.. cakap la nak suruh dia belikan.. dia pun on jep.. roomate aku kan takde, jadi aku pun bertapaklah kat bilik member aku.. gilerlah nak duduk sorang sorang bilik hujung camni.. seram aku! masa duduk bilik member aku ni, sempatlah usha website Secret Recipe.. bukak je website tuh, hah! rambang mata.. dah tak tau nak beli yang mana.. aku ni tetaplah dengan choice aku.. TIRAMISU! lagi satu, aku suka sangat chocolate indulgence.. 
yummy! sedapnyeww... :D

luff secret recipe laa..


maka , berbekalkan kredit yang tinggal entah berape sen, aku text member aku.. sebab  aku konfem dia dah gerak awal pagi tadi.. tak sempat aku nak bagi duit ke hape.. tapi aku tau, die baik hati.. hehe.. aku pun hantarlah mesej kat dia..


"mira, aku nak tiramisu, butterscotch dengan cheesecake sekali"


tak lama pastu, dia balas..


"SECRET RECIPE DONE!" 


oweh! dah macam game serve serve makanan yang aku selalu main jer.. tak silap aku nama game tu Dinner Dash.. ke Dish.. entahlah, yang pasti ada serve makanan.. aku pun tunggulah sampai malam.. yelah takkan dia terus nak balik sini kan.. dia pegi sana pun sebab bisnes dia.. haa.. sambil belajar pun boleh wat duit pew... then,bila dia dah sampai, cieda mesej aku pulak.. aku kan duduk atas atap.. eh! atas sekali.. means aras 5.. giler letih kalau aku tengah duduk bilik member, tiba tiba hujan.. berlari lari aku mengejarmulah wahai kain kain yang bersidaian kat atas.. okei, cieda mesej aku sebab, ajak makan kek idaman hati.. 

















hah! tu la kek yang aku dah hadap tadi.. yang tiramisu tuh konfem aku punya.. pecan butterscotch tu pulak, cieda yang nak.. cheesecake cik kierana punye.. puas ati kan.. dapat rasa tiga tiga kek sekaligus.. okeilah, lama dah aku duk hadap lappy ni.. nak tido pulak.. aku makan kek, pukul 11 lebih tadi.. bolehlah kan aku nak tido sekarang ni... hehehe... selamat malam semua~



Sunday, January 16, 2011

nak follow orang pun ade limit ke??

Diya Edhayaa | 10:40 AM | 12Comments |
serius! aku tengah konfius gile ni.. pagi pagi dah buat aku bengang.. semalam lagi dah pun.. kenapa aku nak follow orang tapi tak boleh? memang ada limit ke..? ke aku je yang tak tau.. tapi semalam aku tanya member, dia pun follow banyak blog jugak.. boleh je.. tapi nape aku tak boleh......???? argghhhh!!! tension betol la.. aku selalu guna yang add guna URL blog, maksudnya kat reading list.. tapi benda ni yang keluar..


http://ninieiznie.blogspot.com/You are already following the maximum number of Blogs (300). Unfollow some other blogs first.


pelik dah aku ni.. dah macam macam cara aku guna.. follow ikut atas, benda alah tu kata dah follow.. bila bukak blog orang tu, takde pun... hukhukhuk.. sedih betol.. sapa sapa tau bagitaulah aku.. ape yang tak kenanye..




Saturday, January 15, 2011

semester padat

Diya Edhayaa | 2:36 PM | 10Comments |
 tajuk skema habes.. haha.. betul! aku tak tipu.. awal awal semester lagi, rasa macam padat sangat.. kalau dulu, banyak jugak masa kosong nak lepaking gedix santai.. sekarang ni, walaupun subjek semester ni ada 6 je.. tetap rasa padat.. 1 subjek jer, 3 jam straight.. ada juga yang 2 jam..  kat bawah ni list subjek aku semester ni.. 

oppss! bace ape tuu...

P&P Bahasa Melayu Berbantukan Komputer
Pemulihan dan Pengayaan
Anatomi dan Fisiologi
Hubungan Etnik
Pengurusan Bilik Darjah dan Tingkah Laku
Pend. Sivik Kewarganegaraan yang diganti dengan Pendidikan Muzik


bersila atas lantai library pun sanggup kau!
haish! aku betul betul kosong dengan ilmu muzik ni.. berdebar jugak rasa nak belajar subjek ni minggu depan.. ada tak sapa sapa nak bagi aku nota muzik? hehe.. sekarang ni kami bukan lagi pelajar BM/PJ/PSK.. TAPI .. BM/PJ/MZ... okei okei taknak cerita yang itu.. nak cerita yang apa dah jadi bila dapat masa kosong..   encik lecturer suruh kami cari bahan untuk presentation.. wah! semangat berkobar-kobar nak cari bahan.. yela, dah ada masa lapang, kena gunakanlah.. petang petang rasanya kalau nak pergi library after abes kelas... errr... memang tak! haha..
perbalahan pendapatkah??

gadis 1: dalam buku ni ada la..
gadis 2: aku pun jumpa jugak..
 
segala macam istilah ada dalam buku ni.. berbelit-belit nak menyebutnya..


serius cari bahan..


jejaka pon sebok study euww~

sambil usha  buku anatomi, sempat lagi text text.. hehe


macam itulah keadaannya bila dapat masa kosong.. terkejar-kejar cari buku..  dulu dulu, seingat aku masa semester 2 dan semester 3, kelas kami dalam library.. senang giler nak cari buku.. kua je setapak dua, dah jumpa rak buku.. anytime je beb.. sekarang ni, kena menapak bertapak tapak nak mencari ilmu.. aku selalu jugak dengar orang kata:


"ala, jadi cikgu.. senang je.. bukan susah sangat"


kalau nak rasa senang ke susah ke, masuklah sini.. rasa sendiri..