Monday, May 27, 2013

study week di Lata Lembik

Diya Edhayaa | 11:16 AM | 4Comments |
assalamualaikum.. tak jawab dosa, kalau jawab sayang.. :p



sebenarnya, ni dah musim cuti sekolah sekaligus cuti semester untuk aku. weehuuu! seronok..!  penat nak menghabiskan semester 7, penuh cabaran penuh dugaan.  exam pun dah lepas, tinggal tunggu result je lagi.  btw, lek lu.. lek lu.. cuti is cuti la kengkawan.. pastu baru bergegor jiwa dupdapdupdap nak bukak portal.  haha..


masa study week hari tu sempat la aku ngan member2 sekelas merangkap meniarap memanjat adik beradik 5 tahun setengah *tinggal setengah tahun lagi nak habis belajar* luangkan sehari untuk berjimba-jimba.  dah kalau duduk bilik pun baca termenung baca termenung, baik kita kasi relax sikit ini minda. hewhew.  



plannya lepas tengok bebudak kelas KS pegi sana. oweh! cam best.  dulu masa muda remaja *PPISMP SEM 3* dah pernah pun pegi sana untuk aktiviti Pendidikan Luar Pendidikan Jasmani.  berkampung jugaklah kat sana 3 hari.  tapi itu dulu lain, sekarang dah lain Lata Lembik ni.  makin maju okeyyy! :D  before pegi tu, sempat jugak usha Facebook Lata Lembik dengan salah sorang kawan aku.  nak tengok jugaklah apa aktiviti yang boleh buat kat situ.  sebab aim nak main flying fox. kehkeh



jadinya aku sajikan la gambar2 kitorang masa kat sana.  bersepah-sepah gambar. dahhh takkan nak letak semua. mau muntah colour blocking nengoknya kang.. ahahaha.. :D



dah mula tak terkawal. -___-


ni laluan ikut Kuala Dong.  dalam 1 jam dari kampus kami kalau tak salah aku.


konvoi 5 buah kereta.


teruja dah nampak signboard ni.


5 buah kereta = 23 orang


kiri = belum tunangan orang. kanan = sudah tunangan orang. ^___^

bincang2 nak main apa.

masterchef Ehsan berbaju hijau dibantu sahabat2.  pandai masak wooo!~

keterujaan plus kedebaran.  belakang tu tempat nak sewa macam2 equipment.



flying fox

dengan ketinggian bangunan 6 tingkat.



ready for water confident.








sky walk.


pohon beringinnnnn...~~ :p

5 tahun membesar sama2.. <3


aktiviti sem kali ni memang antara yang paling best yang pernah kitorang buat.  dan mungkin paling kena dengan jiwa2 yang agak agresif dan aktif. cewwwahhh! padahal sebelum naik flying fox tuh dah berkira-kira nak main yang rendah je.  dah naik atas mula nak turun semula. tapiiiii...! gagahkan jugak diri panjat bukit, siap amek turn no.6 afta kawan2.. tak mau awal2, tak mau lambat2.. nanti deborrrr! kahkah..


dan.. ehem! bebudak laki yang uruskan makanan.  daripada hal beli membeli sampai masak memasak.  memang jadi tuan puteri sungguh la.  cuma dak pempuan buatkan sandwich dan tolong bakar2 je.  yang bestnya kami dulu merayap2, then baru dorang yang pegi main.  sporting seyhhh boboys kami. ahahaha :D


oh ya! antara aktiviti yang ada kat sini antaranya : Jungle Trekking, Tree Climbing, Abseiling, Water Rafting, Sky Walk, Flying Fox, Rock Climbing, Tunneling, Archery, Blow Pipe, Campsite, Bird Viewing, Picnic & etc.  berkenaan bayaran, don worry beybeh.. dont worry! dalam rm10 je untuk 1 aktiviti.  tempat barbeque pun dorang dah sediakan.  


contact info Lata Lembik Recreation Park : 
FB : Lata Lembik Recreation Park
phone : 09-369 7892
lokasi : Lot 3&4, Seksyen 4, Kampung Baru Cheroh, 27620 Raub, Pahang Darul Makmur.




Thursday, May 9, 2013

bintang

Diya Edhayaa | 4:21 PM | 4Comments |
minggu study = minggu menghadap buku = minggu ulang kaji. bosan jugak kalau mengadap buku berjam-jam. jadi terapi terbaik untuk diri sendiri bagi mengembalikan tumpuan, dengar lagu dan online. muahaha. jangan ikut perangai aku. 10 minit katanya, tapi setengah jam jugak hadap. kehkeh.  tu belum campur main kucing yang duk berkeliaran kat depan bilik aku ni.


tapi dalam duk dengar lagu tu, tiba2 keluar lagu Ainan Tasneem - Aku Suka Dia. hewhew. padahal dah lama jugak lagu ni, tapi aku suka okey. suka. :D


Aku Suka Dia

Aku lihat dia disana
Aku ingin mendekatinya
Aku cuba menghampirinya
Lalu aku menyapa dia

Dia pun membuka bicara
Dan aku mulai mengenalnya
Kita mulai bermain mata
Mula timbul rasa bahagia

Bila dia, mendekati diriku
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu

Kekadang hati ku bertanya
Adakah dia dah berpunya
Kerana diriku berasa
Aku jatuh hati padanya

Aku ingin memilikinya
Aku ingin menjaga dia
Aku ingin mencinta dia
Aku ingin hidup dengannya


Bila dia, mendekati diriku
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu

Mungkinkah aku, kan berjumpa dengannya
Untuk meluahkan rasa
Mungkinkah aku, kan berdiam diri saja
Menunggu cinta darinya


Ku terima satu nota darimu
Yang tertulis ‘Aku suka kamu’

Bila dia, mendekati diriku
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu

Akhirnya kini ku kan mampu ceria
Diriku sangat gembira
Akhirnya kini, aku mulai bahagia
Menerima cinta darinya

Aku suka dia


indah pulak kalau jadi macam dalam lagu ni. muahaha. doa. doa. doa. :)))


# minggu depan mula exam. doakan kejayaan KAMI semua. :)

# sesungguhnya, Allah Maha Mengetahui isi hati hamba-hamba-Nya. 


dalam berjuta bintang yang menyinar, mungkin ada SATU yang PALING TERANG.  :)