Tuesday, November 30, 2010

mencari cinta di musim cuti

Diya Edhayaa | 2:32 PM | 6Comments |
urgghh!! saket kaki aku.. padahal, sekejap je pon jalan jalan tadi.. dah berape lame aku duk memerap kat umah.. lamenye ibarat mengira bulu kucing sebanyak 15 ekor.. belum dikira kutu kutu yang melekat pada kucing jalanan.. kalau tak kerana member aku datang rumah, tak de nye aku nak keluar.. keluar dengan member b'beza keluar dengan parent.. buley kejang kaki mak bapak aku kalau jalan ngan aku.. hehe.. keluar petang tadi ade tujuannye.. hehe.. bese la musim musim cuti sem ni kan.. sepanjang aku hidup selama 20 taon 17 hari ni, aku tak pernah merase pon keje.. cheq naaaakkkkk sgt keja... tapi cheq tak pernah ada peluang... mane taknye.. lepas abes SPM, memerap kat umah.. lepas masuk ipg, cuti sem je asek menanam lemak.. huhuhu.. sebab tuh berat da mencecah ke angka........ tettttttt!!! hahaha... secret la weyh.. mane ley bagitau.. and cuti ni, aku series g cari keje ngan coursemate aku.. si cantik manis Miss Q... jeles gak kat rumet yang keje.. haip2! income die due kali ganda elaun yang kitorang dapat... syiokkkkk tol! ang kayo ye Cik Kuek.. buley la blanje i makan sebulan... *harap harap die bace blog aku.. ngee~

kitorang pon rayau rayau larr sekitar bandar jerantut ni.. cari mane mane kedai yang perlukan pekerja.. banyak gak kedai yang  ade jawatan kosong.. boleh kate setiap kedai yang ade tampal kertas azimat tuh, aku masuk ngan Miss Q ni.. huhu.. keje punye pasal beb... padahal aku bukanlah jenis yang pandai sangat nak tanya tanya ni.. huhu.. kebanyakan kedai yang aku tanya, semua cakap camni.. 'keje start pukul 9 pagi.. abes 9 malam..' haih! dalam ati, 'tak de ke keje yang abes kul 5...?' banyak songeh la pulak... ingat keje ofis hour ke.. haha.. tanya gaji pulak *mestilah kena tanya, paling penting! '500 la basic..' oke.tuh jawapan pemilik2 kedai tersebut.. macam macam kedai aku g cari keje.. kedai bunge, kedai baju, gift shop.... bukan pe, duk umah bosan woo.. kalo keje, dapat gak income.. boleh r tambah aset dalam bank ke... shoping ke.. huhu.. *baek kan aku.. ta gune duet mak ayah.. poyo~ hehe...


ada satu kedai handphone tak silap, aku usha untuk kali terakhir.. masa ni cam dah pasrah gak la.. sebab semua balik malam malam.. aku masuk kedai tuh, tanya.. amoi yang jaga kedai tuh baek sgt... oh! untung nye kalo dapat tokei yang cam tuh.. die cakap pon slow, lembut jek.. yang ni best cket, 7.30 malam da ley bla.. ouh! tanya 'kalo part taim keje ley tak?'sebulan je.. amoi tuh jawab.. 'tak amik la....' adoi... :( da puas pusing, kitorang g bandar lama semula.. last2............ kitorang pegi cari 'cinte' kat kedai Uncle Merah... hah! amek kau.. dari aim kua tadi nak p cari keje, last2 ngapp Zinger Burger.. hahaha.. kesimpulannya, impian aku nak keje d musim cuti ni, tak kesampaian la.. oleh itu, mak.. abah.. sile lah sediakan beras secukupnye yerkkk.. kerana anakmu ini akan menghabiskan beras yang ade kat umah tuh.... hihihi...



p/s : hari ni dapat 1 pengajaran.. aku masih bersyukur dengan rezeki yang ade.. dapat elaun rm500++ per month tuh amatlah besar nilainye berbanding orang yang perlu kerja dari pagi sampai malam tapi gaji lbey kurang je ngan aku yang hanya perlu belajar sebelum menempuh ke alam pekerjaan... alhamdulillah...



*tata~*

Monday, November 29, 2010

kepadamu aku terus terang

Diya Edhayaa | 2:07 AM | 3Comments |
LAGU : TERUS TERANG
ARTIS : RADJA
Jangan pernah kau katakan
Bahwa cintaku terlarang
Karna tak ada yang tahu
Arti cinta sesungguhnya
Cinta datang dari Tuhan
Yang tak mungkin ku hindarkan
Karna aku manusia
Yang pastinya butuh cinta
(Korus)
Kepadamu aku terus terang
Bahwa aku memang masih sayang
Demi kamu aku relakan perpisahan
Hanya kamu yang aku sayang
Bersamamu jiwaku melayang
Demi kamu aku relakan perpisahan
Cinta datang dari Tuhan
Yang tak mungkin ku hindarkan
Karna aku manusia
Yang pastinya butuh cinta
(Ulang Korus)
Cinta datang dari Tuhan
Yang tak mungkin ku hindarkan
Karna aku manusia
Yang pastinya butuh cinta
(Ulang Korus)
ooo perpisahan
                         Cinta datang dari tuhan

saya suka lagu ini abg2 RADJA....

Thursday, November 25, 2010

dik...sebut betul betul!!

Diya Edhayaa | 7:16 PM | 2Comments |
oh! sungguh indah cuace petangku di kampung halamanku yang sangatlah indah permai dipenuhi sawah padi..hijaumu menyejukkan mata.. bangau bangau di tengah sawah.. sang murai bercerita kisahnya berjaya mendapat award atas ke'murai'an mulutnya itu.. ngehehe.. cuuuukkkoooopppp!! aku tipu jek.. memang la petang sekarang ni, tapi kampung aku mane ade sawah padi.. hek hek hek.. mase tok nenek aku mule pindah kat sini, memang la ade diorang buat tanam tanam padi sikit.. tapi just untuk makan sendiri la.. takdenye nak buat import eksport beras.. hik hik hik..wahhhh! gitu intro kau ek diya.. cerite pasal padi la.. tok nenek laa.. merujuk perkara di atas, saya... hah! hamek kau.. tak pasal pasal aku nak karang surat kiriman rasmi.. oke oke.. berbalik pada tajuk post, aku nak cerita pasal adik aku.. eh! eh! adik sepupu aku.. aku ni tak de adik, so selalu la wat semak kat umah sepupu aku ni.. alaa.. nak main dengan dorang la..walaupooonnn selalu bergaduh! hahaha.. tak baik dik, lawan kak.. durhakaaa... ngehehe...sekarang ni, sepupu aku ni dah umur 6 tahun.. tahun depan masuk darjah 1 la.. mase dia kecik kecik, die suka salah sebut perkataan.. tapi biase lah kan.. budak budak.. tapi yang paling aku tak boleh tahan nak mengilai bila,sekarang pon dia salah sebut lagi.. wuhuhuhu..

jom pergi semajid..~
 haa.. ni masjid besar kat daerah aku.. tapi mase adik sepupu aku ni 4 tahun, die sebut ape korang tau...?? haaaa.. teka cepat! sape dapat jawab aku bagi 5 sen.. hahaha.. kedekut sungguh! sepupu aku ni sebut, SEMAJID... dialog mase nak ajak ayah dia pergi masjid lebih kurang camni..'engku, nanti kita pergi sembahyang kat semajid ye..'... hahaha.. memang betul la adik sepupu aku ni...

lagi satu,  kereta api.. kalau mase aku datang rumah dia dulu, dia nak cerita ngan aku yang dia tengok cerita ada kereta api... tapi ayat dia bunyi camni.. 'kak long, dalam tv tu ade KAPAL TAPI panjangggg jer..' hahahahahahahaha... berguling golek aku ketawa.. dik... bukan kapal tapi laa..kereta api.. letih gak la kitorang ni nak ajar dia sebut kereta api tu...tapi, last last tu, dia pandai la sebut kereta api... hehehe...


jage dikk.. kapal tapi nak lalu tuh..!!!

furthermore... hehehe... tak! ade lagi.. mak dia cerita ngan aku, mase pergi bandar, dia ajak mak dia pergi satu tempat tu.. kira cam bandar kedua la kat daerah aku ni.. sebab kat situ ade macam macam kedai.. boleh la nak beli segala macam barang tanpa perlu pergi bandar lama semula.. dia cakap kat mak dia nak pergi APAM PURA ke..? puas la mak dia pikir punye pikir.. rupanye, nak pergi inderapura.. means, bandar inderapura.. wahhhh! apam pura kau bantai dikkkk...

eh! eh! jangan bla dulu.. ade lagi collection ni.. words ni korang boleh suruh adik adik, anak anak korang tulis dalam karangan.. kalau nak aku bagi markah 0 la.. ngahaha.. bajet kau cikgu bagus! blaja pon tak abes lagi....oke, lagi satu.. korang pernah dengar dario tak? DARIO...! ish! susah la cakap ngan korang ni.. ala.. yang selalu keluar suara fara fauzana.. linda onn.. pak nil... weuweuweu~ hah! dapat tangkap da? hihihihi.. maksudnya, radio la.. terer tak adik aku tukar bahasa dia.. macam bunyi biskut oreo pon ade..  XD


inilah dario..yeay!
pastu, tadi aku tengok dia buat bangunan.. guna blok blok kayu.. yang aku sukanye, dia ni pandai mereka ape ape.. imaginasi tinggi.. budak budak.. kalau lukis ultraman tuh, siap macam macam raksasa ada.. then, aku suka suruh dia terangkan apa yang dia lukis tuh.. hehe.. kadang kadang aku suka dengar cerita dia.. oke, mase dia wat bangunan tuh, dia cakap lagi.. 'along nak buat BARUNAN tinggiiiiiii jeee..' ape lagi aku.. mulalah terburai ketawa.. hahaha.. barunan kau cakap ye dik.. barunan tuh dia maksudkan bangunan laa...kih kih kih.. 

etceli,  ade lagi perkataan laen yang dia suka tukar.. nway, takpe lah kan.. sebab dia budak kecik.. kalau dah besar cakap camni lagi, tak tau la.. huhu.. emmm.. tu jela nak story pasal si comel saya ni.. 

tata~

Wednesday, November 24, 2010

seribu kali cinta

Diya Edhayaa | 6:27 PM | 3Comments |


woot..woot.. pe kabar smue..? emm.. nampak tak benda pe kat atas tuh.. ni bukan nak promote pon, juz nak share drama melayu yang aku tengah in sekarang ni.. duk hostel mane jengah bilik tv.. kecuali nak tgk AJL ke.. tapi kalau dah bosan sangat tuh, aku turun gak la.. usha je la drama ape yang best.. tengok.. tak best.. tak payah tengok.. senang je kan.. duk umah, siang malam tengok tv.. sebab ape? sebab dah tak tau nak buat ape kat umah ni.. huhu.. balik balik, on lappy.. off lappy.. on tv.. off tv.. oit! korang cakap aku pemalas ek.. TAK!! sampai taim buat kerja umah, aku buat la.. haip! pang skali baru tau.. hik3.. [gelak jahat]...okei2.. aku tak segarang tuh.. aku malas nak membebel panjang panjang.. sebab jap lagi drama ni nak bersiaran.. sape pelakon?? haih~ mestilah KAMAL ADLI yang kacak tuh.. heroin?? sape lagi kalau bukan INTAN LADYANA.. suke betolllllllll aku ngan intan tuh.. cantik sangat! emm.. kamal bawak watak sebagai NIZAM.. intan lak sebagai MIASARA... emm.. kalau bukan kita yang support drama melayu, sape lagi kan.. asyik asyik membebel tv siarkan sinetron dari seberang.. dah ada drama melayu, tengok je laa.. tak nak bebel panjang panjang, aku nak tengok tv.. ^_^
                                                     tata~

Tuesday, November 23, 2010

kecik-kecik dulu

Diya Edhayaa | 9:55 AM | 5Comments |
hye2..!! [dengan tangan melambai persis seorang diva..] korang pnah lalui mase kecik x? ape punye bodo punye soalan la kan aku tanye ni.. kalo kate x pernah, nampak sangat la yg korang ni mmg mendustakan aku.. mestilah pernah kan.. mase kecik kalo diingatkan memang sangatlah indah.. [wah! tersekema di situ..].. oke2.. terus ke topik kite hari ni yep.. mase aku kecik-kecik dolu, aku duk kampung.. sebelah umah aku [umah tok aku etceli..] umah kazen aku.. ade la 2 org kazen yg hampir sebaya.. sorang tuh namenye Atan.. sorang ag pulak, namenye Edah [name glamer]..aku lak name glamer Nina.. haha.. best kan best kan.. kitorang ni kalo maen2 mase kecik lu, mesti bertiga.. memang tiap tiap hari la men same same.. macam macam bende kitorang men.. masak masak.. pondok pondok.. cekgu cekgu.. [apesal byk sgt kate gande hah??]. ketua kitorang mestilah si Atan tuh.. ta leyh lawan owh.. satu keistimewaan Atan ni, die memang pandai bab bab reka cipta.. macam macam benda la yang direkanya.. senapang.. kapal kolam.. kire cam kreatif  gak la.. mase kecik- kecik  mane tau panas ke ujan ke.. belasah jep, janji boleh maen.. theheee~ dalam duk maen maen ni, macam2 dialog yang hampeh la terwujud.. terwujud oke!

---> dialog hampeh versi 1

aku : k.edah, jom maen masak masak ari ni..
edah :  jom2!! tapi nak maen masak masak ni, kite nak kene gune macam macam la nina..
aku :  tak pe la.. tin buruk kan banyak kat belakang umah tok.. kite g kutip kat sane la..
edah : bahan masakan?? [dialog sebenar bukan sebegini]
aku : tuu....[mulut muncung muncung tunjuk kat pasu bunga mak aku]

maka dengan muka tak bersalahnye, abeh la segala macam daun dan bunge mak aku kena petik.. haha... tak cukup, kitorang p petik bunga mak edah ni pulak.. pasir pon bley jadik beras u noe..

---> dialog hampeh versi 2

edah : nina.. nina.. jom la maen..
aku : ala.. ayah cu tak bagi men lagi la.. ayah suh maen kul 6..
edah : kul 6?? tak best la.. kejap sangat.. kul 7 dah kene naek umah..

setelah dipujuk rayu janji manis mesra, aku pon senyap senyap turun ikut pintu belakang.. amek beskal, g men kat laman umah.. ayah cu yang aku kate 2, adik mak aku.. mase tuh, die tak kawen lagi.. tengok tengok aku da ilang.. seb bek men dekat dekat umah jep..hehe


---> dialog hampeh versi 3

aku : kak edah, kite nak men masak telur ni.. nak pakai ape?
atan : aku ade jumpe telur ayam tadi.. ni.. amek la..

maka, dengan ketidaksabaran, pecah la kat dalam tin yang dah dipanaskan [macam kuali periuk belanga la pulak].. 

edah: wey!! atan..!! ni telur tembelang laa..
atan : hahahaha.. mane aku tau.. dah korang tanye aku..

haa.. itu lah kesahnye mase aku kecik kecik dulu.. mase tuh, paling aku suke pakai seluar pendek.. baju t-shirt.. sampai darjah 5 kot duk pakai camtu.. darjah 6 tak buat da la, sebab da makin besar [malu!!] mase tuh gak, segala macam bentuk tumbuhan terbiar meliar kat kebun tok aku blakang umah, pokok pokok bunge, semua kena kebas ngan kitorang.. pasir tak yah cite la.. siap wat jadik nasi ag..[konon nye la.. takkan nak makan lak].. tu la serba sikit mase kecik aku.. memang enjoy la duk kampung.. kalo nak dibandingkan dengan budak budak sekarang ni.. haremmmm!! duk dalam umah.. maen game siang malam.. paling paling kua umah pon, men basikal...

mood : nak jadik budak kecik semule.. T_T

tata~

Wednesday, November 17, 2010

i think i

Diya Edhayaa | 3:13 PM | 4Comments |
salam... salam aidiladha juge untuk smue followers yg b'agama islam... yg x follow pn, salam aidil adha jue.. krne kite adlh b'saudara... :D emm... mse ak tgah usha2 folder lagu td, ade la jumpe satu lagu korea ni.. ost cite full house.. ak ase korg smue tau kn cte tuh.. ak ni bkn la p'gemar cite korea sgt.. tp kalo da melekat, xmau bgun da.. haha.. mse tgk folder korea, ade 1 lagu ni.. tajuk die I THINK I... ak suke part i think i love u..ohoho... pasal pe?? ntah.. ak xde jwpn.. korg paham2 sndri la.. ngarut dah ak.. pntang dpt tulis..! huhu.. jum2 layan lagu ni.. walopn da lame, tp ak tau korg suke.. yg gurls, pntang nmpak laki korea cm Rain uh.. yg boys lak, msti suke gadis2 cntik cm Wonder Girl.. ehehe... knyataan bukan.. stop! i think i jum....~~

I THINK I - OST FULL HOUSE
keu-reol-ri eob-da-go a-nil-geo-ra-go mi-deot-jyo
nae-ga keu-dal sa-rang-han-da-ni mal-do an-dwe-jyeo eom
kwaen-han chil-too-il-geo-ra-go
nae-ka we-ro-un-ka cha-shi-neul sook-yeo-bwat-ji-man
i-je teo-neun nan kam-chul-so-ka eob-neun deul-yo
I think I love you
keu-reon-ka-bwa-yo
Cause I miss you
keu-dae-man eob-seu-myeon
a-moo-keo-do mot-ha-ko cha-goo saeng-kak-na-ko
i-reon-keol po-myeon a-moo-rae-do
I’m falling for you
nan mol-rat-ji-man
Now I need you
eo-neu-saen-ka na-mam ki-peun ko-se
a-ju-kau-ke cha-ri-ja-beun keu-dae-ei mo-seum-eul i-je
po-a-yo
u-ri an eo-ul-rin-da-ko shin-ku keu-ke tak cho-da-go
ha-na-boo-teo yeol-gae do-dae-she mwi han-gae-ra-do mat-neun-ke eob-naun-de
eo-teo-ke sa-kwol-soo it-nya-ko
mal-do an-dwe-neun yae-ki-ra-ko mi-ha-myeo tul-reo-dat-ji-man
i-je teo-neun nan keu-reo-gi-ga si-reon-geol-yo
I think I love you
keu-reon-ka-bwa-yo
Cause I miss you
keu-dae-man eob-seu-myeon
a-moo-keo-do mot-ha-ko cha-goo saeng-kak-na-ko
i-reon-keol po-myeon a-moo-rae-do
I’m falling for you
nan mol-rat-ji-man
Now I need you
eo-neu-saen-ka na-mam ki-peun ko-se
a-ju-kau-ke cha-ri-ja-beun keu-dae-ei mo-seum-eul i-je
po-a-yo
wae mol-rat-jyo keu-dae ra-neun-keol
wae mot-bwat-jyo pa-ro a-pin-de oh yea
keu do-ngan i-reo-ke pa-ro nae
kyeo-te i-seot-neun-ne
wae i-je-seo-ya
sa-ra-ngi po-i-neun keon-ji
I think I love you
keu-reon-ka-bwa-yo
Cause I miss you
keu-dae-man eob-seu-myeon
a-moo-keo-do mot-ha-ko cha-goo saeng-kak-na-ko
i-reon-keol po-myeon a-moo-rae-do
I’m falling for you
nan mol-rat-ji-man
Now I need you
eo-neu-saen-ka na-mam ki-peun ko-se
a-ju-kau-ke cha-ri-ja-beun keu-dae-ei mo-seum-eul i-je
po-a-yo


mood : sok ari raye korban.. tp, knape msti ak pk sal die ag.. dah2 la diya.. huh!

tragedi nak balik cuti

Diya Edhayaa | 4:20 AM | 2Comments |
salam u olls~ hey! diya da ade kt umah skang ni.. bru je tlg my mom siang isi ikan [ntah btol ke x ayt neh].. nk wat lakse 4 raye aji sok.. raye aji kt cni juz simple2 je.. ni, diya nk cite satu kes sblum balik cuti.. sng cite sblum xam laz paper PJ smlm laa.. diya ngn rumet da siap awal2, kirenye 1.40 da b'siap.. haha.. xcted nk jwb laz paper.. dsebabkan awl sgt, ktorg pn masuk la blik smule.. bace nota utk kali akhir.. ye r, walopn nk balik, study pn kne gk.. lau x nt ade yg t'ngange2 jwb xam.. mule la duk bisik2 org kiri n depan [sbb tmpat diya sblah dinding, xde org kanan n belakang].. huhu.. mse tgh bace2 nota 2, dgr ade org kutip sampah kt lua bilik.. aish! dbor lak.. sbb brg2 diya ade kt lua bilik.. brg2 yg 2 nk anta kt bilik multimedia [tmpat simpan brg].. diya pn ckp la kt rumet.. nk g tgk brg.. Ya Allah! brg2 diya da kne kutip ngn auntie cleaner.. haha... mmg la salah diya gak letak brg 2 lam plastik itam, lua bilik lak.. agknye auntie 2 ngt 2 sampah.. walawei! buku, heel, selipar, PRINTER, kne buang.. huk3.. cpat2, diya minx smule plastik itam tuh.. kutip balik laa brg2 diya.. haha.. lawak sgguh kalo diingatkan.. tp ni bukan kali pertame diya kne ngn auntie 2, kali ke-2 da.. dulu die buang baju kurung ijau diya yg agk cntek laa.. hahak!

p/s: auntie 2 sgt rajen ouh.. sbb 2 kolej kediaman diya antare yg terbersih d antara kolej kediaman yg len...

Monday, November 15, 2010

jenjalan

Diya Edhayaa | 8:53 AM | 4Comments |
kalo ari jumaat 2 ktorg wt dinner, soknye, diya n my besties g jenjalan.. tp 3 org x join.. sb Atie balik umah-demam.. Rossa laks malas nk ikut-sb nk stdy kot... n K.Ct-die g cameron... so, g ngn 4 org je la.. Syida n her bie-Mien and Liena my rumet.. smpy kt sane, jmpe pakwe Lina laks.. die r bwk ktorg jalan2.. diya?? diya xde pakwe lorh... ktorg jalan 2 kali ni, xd beli pape pn.. lepak2 KLCC  je.. photoshoot, makan2 n so on lah [teruknye ayt aku]... bkn pe, boring la duk hostel.. bek g jnjalan.. mmg bez la jalan ngn dorg ni.. enjoy jek.. g nek bas kul 8 dr cni, smpy sane da kul 11.. pwot ni b'kriuk2 oh.. xmkn dr pg kn.. haha.. then, g mkn r kt mcD.. mls r ase nk taip byk... soie ea.. hehe..u olls tgk jep smue pixca ni..byk ag etceli, tp cket2 da r kn..

mcflurry in my mouth

mien yg snap ni...nmpak sgt ak gemok.. haha

posing apekah ini??

larat lak cieda nk angkat diya..
kalo mmg dasar muke kamera.. duduk pon sggup..hee~

nek beskal kt purple day KLCC..

da swit kapels... mien & syida.. liena & ikhwan...thanx 2 u olls~
okeh.. ckup la kn.. nk ag, terjah fb diya eh.. tata~

dinner laz sem

Diya Edhayaa | 7:40 AM | 2Comments |
holla2!! hehe.. entry ni.. sperti tajuk di atas... whoa! best korg.. dinner yg d planning bbrape ari sblum trjadinye.. ayt apekah ini.. dinner sem ni wt kt rest house.. srnok laa.. n ag sronok bile dorg wat surprise ntok diya.. siap2 mkn je, tbe2 dorg nynyi lagu "epi besday".. oh! teruja jap.. t'gamam pn ade.. cm xtw nk wt pe.. n then, ak kne hempuk gn sekor teddy bear.. Nan r yg hempuk kt pale ak.. tp, bkn die yg bg.. my besties laa - Lina, K.Ct, Syida n Rossa... thanx utk korg!!! muah3.. tuh da abes 1 topik.. mse nk undi, KU n PKU sem dpn, kne ag.. sem ni, ak undi Ehsan n Syida.. ak tulis je undian 2, xd niat nk knekn org pn.. pngireaan undi dibuat dgn mnggunakn lidi sate yg ktorg da baham siap2 td.. saingn sengit utk undian PKU antara diya, ada n lina... hihihi.. ngn rumet pn ley jd psaingn... skali.... diya yg dpt undi lebih.. adoi...! ade tgjwab laks sem dpn.. b'khidmat ngn Nizam ler... emm.. bak kate Ehsan, ak ngn Nizam, duduk sme rendah.. ahaha.. sbbnye ktorg ni lbey kuang je saiz.. ngee~ hahahahambek kau! dpt 2 surprise skaligus... kt bawah ni, u olls tgk snrik r pixca2 yg x sbrape... 
lidi sate yg digunakan sbg pngiraan
mase kena hempuk ngn Nan..

muke sorg2 yg da x sabar nk m'baham


got a tedy bear..kiut kn..
dats oll.. tata~

Friday, November 12, 2010

besdae girl

Diya Edhayaa | 6:51 PM | 5Comments |
hee~ ni ak bkn nk cite besday sape2.. tp nk cite besdae sorg gadis yg sgt la simple.. haha.. knal miss diya? haha... ak laa.. emm.. 12 Nov 2010.. genap umo ak 20 taun... terime kaseh yg x terhingge buat mak yg mngndungkn aku.. melahirkan aku.. m'besarkan ak... bkn sng bg seorg ibu tunggal untuk m'besarkn ank.. tp 2 dulu... trimas2 sgt2 juge kat step father ak yg juge m'besarkn aku sjak 11 taun yg lepas.. adik syg mak abah!! n aku bersyukur masih diberi kesempatan, dan dipinjam kan umo oleh Allah SWT  n masih ag b'nafas shgge ke saat ini... alhamdulillah... 



byk wish yang ak dapat besday kali ni.. org prtame yg wish ikut call ialah mak sdare ak a.k.a istri pak cu ak.. yg wish ptame kt lam msg laks kawan bek ak, fatin hamimi.. yg wish ptame kt lam fb (ikut genap tarikh), sorg mmbe budak IPG Temenggong Ibrahim, JB.. yg wish mulut pertama kt cni (kampus), my rumet aka Snowqueen Lina.. mak abah?? msti laa ade.. heee~ byk sgguh wish... thanx utk smue yg wish besday sy.. hargai korg smue sgt2.. luv.luv.luv. yg x terhingge..! hehe...

tp, dalam byk2 wish tuh, ak paling menantikan ssorg utk wish besday ak.. n i got his wish! oh very2 tenkiu kt u ea.. hehe.. kt fb ade.. kt msg ade.. even, die adalah teman bese, tp saye ase sy suke die.. wow! pengakuan berani mati.. haha.. ok la, dats oll 4 diz entry.. mlm nim ade jamuan kelas utk semester nim... huhuhu.. bestnye! k c u afta jamuan... tata~

ketandusan

Diya Edhayaa | 3:38 PM | 3Comments |
salam u olls~ mlm nim aku nk citer sal ketandusan.. bkan ketandusan kasih syg.. maaf ckp la yer, ak msih punye kasih syg m'cukupi dr bonda ku yg tercinte... dr ayahanda ku yg tersayang.. dr mak sdre, pak sdare, kazen2.. n smue family ak... tp tjuk entry ak kali ni sal ketandusan........


op coz laa sal ketandusan air n eletrik... hehehe... b'gelap skejap mlm ni.. da r mlm jumaat.. seremmm gaks ase.. adui laa~ air 2 xyah cite laa.. letih da.. mmg duk kat cni ibarat prakeadaan sblum posting kat mane2 pedalaman.. wah! student cni nt mmg knpem da xkesa kalo xde air ke.. xde elektrik ke.. da lali.. huhu.. ok la.. 2 je ak nk cite.. hoho... ak nk g blogwalking2.. tata~

15 fasal aku^_^

Diya Edhayaa | 4:45 AM | 3Comments |
hallu2~ oh yeah! 3 paper xam da dilalui.. tggal 1 je ag.. pper PJ of coz.. emm.. rilex dlu.. bru je sjam abes pper bm2... ok2.. xnk cter sal xam.. nt ak wat entry spesel xam.. hik! ni ak nk cter ttg diri ak yg d tag oleh kiera naa..nah!! bace ni...

  1. name...? hey diz is my card...hee~ name ak Nur Hidayah Binti Abdul Razak... ikut ic n born letter ni tw.. cheq x tipu ang sikit pon.. name ni, gabungan antara 2 org lelaki.. means, Hidayah 2 arwah pak sedare ak yg sulung bg.. then ayah ak ltak la Nur.. maka lengkaplah nameku... hehehe
  2. aku sgt suke wane ijau... ijau okeh! lau bley, smue brg ak nk wane ijau.. cadar, selimut, bantal busuk, baju, sua, bakul... semua!!mmg giler ijau la kn ak ni.. greenmaniac..*ade ke?? slaen 2 ak suke wane putih n hitam.. ank pahang lol~
  3. emm.. ak pon suke sgt nyanyi.. mmg minat! mcm2 lagu ak ley nynyi.. huhu... tp ak x perform dpn org ramai, sb tau sore xsdap.. eehu~ ak mmg pntang kalo bkak lagu, kalo tw je lirik lagu 2, knfem ak nynyi skali.. sbb 2 kalo g karaoke, korg kne g bilik len r.. nati ak conquer sorg2 mic 2.. hehe
  4. lagi..? 3 ckup laaa... emm.. nk gk tw ag.. okei2.. ak ni adelah seorang penggemar makan.. means, ak suke makan laa.. hehe.. ape saje org ltak mknn, mst ak mkn.... tp, ak ade bnde yg xmkn tw.. ianye... peha ayam! unlike~
  5. msig2 ade kete idaman kn.. ak pon ade daa.. kete itu ialah, Suzuki Swift.. oh! terbayang2... swift putih, mmg chunzzz.. tggu la da keje nt ke nk pakai kn.. kalo x, dpt Myvi putih SE, tinted perabis... ok da.. Mini Cooper x mmpu la pulak kn...
  6. mse cite name ak td, lupe lak nk gtw yg ak ni ank tunggal dlm kluarge.. manje? agk laa.. hehehe.. makkkkk!!!tacink pon kowt.... :P
  7. ermmm.. ape ag ek...hah! tido.. smue org perlu tido kn.. mne de org x pnah tido.. tp, ak ni over cket bab2 tido.. kuat tido la sng cite kn.. pntang ade mse.. mst nk tido, nk2 tym balik claz n balik umah.. mjur la mak ak phm yg ak ni ltih blaja..
  8. ak pon ade lelaki idaman pe.. normal kn... ak.sgt la suke lelaki yg tinggi.. sbb ak kn pndek.. hehe.. ag 1, ak sgt suke yg chinese o korean look.. sweet + cute je nmpk.. sng cite cm Aril AF o Ewan AF laa.. mate sepet2 gitu... pastu, ske yg putih2..sbb ak kn gelap.. ^_^
  9. cite2 ak lak.. op coz la nk jadik cekgu kn.. dr kecik kowt.. asal org tnye ak nk jd ape bsar sok.. mst ak jwab nk jdik cekgu.. myb mse 2 ak ase cekgu ni adelah orang yg sgt baek.. n, dlm fmly ak pon ade yg jdik cekgu.. so, xplik la kn..tp, mse skola ade gk men tuka cite2.. nk jd reporter la, dentist laa, interior design laa.. haha
  10. ak juga pnye perangai yg pelik... hehe.. ak suke makan mate ikan.. mmg abes la ikan 2 buta matanye.. sjak kcik kowt cmneh!
  11. slaen tuh, ak ni sorg yg emo.. kirenye, cpat marah gk laa.. tp, cpat sjuk.. jd, silelah wt hal gn sy.. huhu.. pastu, jnis ak ni xley simpan sorg2.. mst nk kne share gn ssorg ke kn...
  12. sebut sal binatang yg ak minat, ak sgt suke kucen...! love it too much.. mse kecik2 dlu mak bg la bela, sbb nk wt menan.. mjur pn ak xde lelah.. ak sgt suke yg wane putih.. haa~ putih ag.. mate biru ag kiut...
  13. then, ak ni sorg yg slaloo dikatekn smbong.. sbb myb ak jarang tgur org.. mlaenkn org 2 ak ase cm ley in jep, ak sape la die.. lau yg mke ketat jek, soriiiiii la... bile org da knal ak, tw la ak ni jnis cmne.. kpale gile2, melawak.. byk mulut pn.. hehe
  14. emm, gajet... ak xde la byk gajet.. ade henfon cikai jep.. lappy bese.. but, ak suke gn nfon yg b'brand Sony Ericsson... sbb 2 ak gne k530i.. pastu, en.lappy ak lak b'name Compaq...
  15. furthermore *ewah! kecek bi deh.. hik! ak ni suke tnjuk identiti ssbuah tmpat yg ak mnuntut.. cthnye skang ni ak blaja kt IPG KTAA.. ak xde la malu pn nk ckp kt org yg ak study cni.. ok what~ da ade program degree kt cni.. nk malu apenye.. sme gk cam mase skola dlu, ak x malu utk ngaku dulu ak budak TAHAP.. sbb, ak x mudah melupakan kt mne ak mnuntut sgle ilmu dunie mahupn akhirat.... :)


    asenye, ckup la kot.. pnjg da nim.. hik~ ak nk msg ni, tp line Celcom wat hal la pulaks! 2 je la ak nk gores2 untk entry neh... tata~

    Wednesday, November 10, 2010

    fall in luv

    Diya Edhayaa | 7:19 PM | 6Comments |
    emm.. emm.. emm.. hahahha... ak xtw ape yg sdg ak rasekn skang ni..
    giler kn.. smggu bru clash..
    tp bese la manusie, xkn nk b'sdey slame2 lamenye..
    kne la epi2 kn diri kn..
    walopn luke smlm, msih bersisa..
    hohoho...
    etceli, ak rase ak da mcm... mcm...

    FALL IN LOVE!!! 

    hehehe.... love ag... i'm not mrs love...
    die... die... die... 
    bia lah rasie.....

    Monday, November 8, 2010

    .demam.

    Diya Edhayaa | 5:26 PM | 0Comments |
    urggghhhh! dmam sey.. xsuke.. huk2.. tgah2 xam lak ni.. ase hape je.. tp demi 3 paper ag yg x abes, kne gk pakse diri ni.. mcm2 ubat ade kt dpan ak ni...

    paracetamol
    erythromycin e.s
    bromhexine
    chlorpheniramine
    diphenhydramine expect

    mcm2 je name ubat ni.. haiyyyoo~ batuk ag.. selsema ag.. smpaikan kek  coklat yg farah wat 2 pn ak xdpt bau.. mkn pn nasi sesenduk je.. mcm nk diet.. 2 pn wt syarat.. lapik pwut untk mkn ubat.. giler tol demam kali ni.. sehengat ak laa.. lme da ak x demam suhu smpai cecah angke 40.2.. m'gigil.. ketar2 ak wokkk! sejuk hangat sejuk hangat.. mse 2, hnye Allah je yg tau btpe deritanye ak tym 2.. seb bek ak ade family yg sygkn ak.. still tggu ak bpe lme kt tmpat kecemasan 2.. mklum laa.. ari cuti2 neh, swasta pn x bkak, krjaan pn kt kcmasan je laa.. da g ari sbtu 2, abg MA 2 kate sok kne g chex darah.. takot denggi... haa?! darah..? ak lme x jmpe jarum 2.. seremm laks! kne kuat gk... mse 2.. mcm2 da byg.. kalo x amek peksa cmne laa.. mls da nk amek taun dpn.. emmm.. xkn nk msuk clz jnr.. huuuuu~ then pas diamek darah oleh nuz yg sgt b'hemah, lyn ak tnye mcm2.. huhu.. chex suhu ag... emmm.. turun smpai 37.9... so, far ak b'terima kasih sgt kt abg MA yg kasi ubat kt ak 2... walopn ak tw, smue 2 Allah yg beri.. sihat ke,.. sakit ke..ermm.. n skang, ak da ok cket.. even idung still srooot sroooot... heee~ ^_^ nway, fight 4 da 3 paper.. bm1,bm2 n pj... doakn sy cpat smbuh yer u olls~ luvvv uuuu....

    Wednesday, November 3, 2010

    SaMe TaPi TaK SeRuPa

    Diya Edhayaa | 11:11 AM | 0Comments |
    holla2 readers!!! entry kali ni ak b'tajuk same tp x serupe... paham x..? xpaham?? so, g la rujuk kamus dewan.. even aku ni bakal cikgu bm, mls gk etceli nk bkak naskhah tebal tuh.. haha.. teruk kan.. nt ak chex la der..kmbali pd tajuk utama.. same tp x serupa.. ak ase sjak ak masuk IPG ni, tah bape ramai da kate muke ak ni same gn sorg dak clas ak.. ak pn xtw la ape yg same.. bile chex2 smule, xde pn.. haha.. myb pndgn mate org.. len gn mate kite.. dak clas ak 2 atau snang cite la, die 'kakak' kitorang.. ak pggil die K.Ctiey.. mek klate u...~ korg cube tgk muke kitorg ni... sme ke x...?? ak perlukn jwpn.. huhu





    ni pn salah sorg mangse same tp x serupe... rumet ak, Liena gn Quya,.,, yg ni, lecturer pn kate same.. haish! idung dorg kowt.. hehehe




    plus, ni ag sepasang.. yg ni ag la.. due2 lahir bulan 10, beza dorg ni sehari je pn.. yg blah kiri 2 dtg dr selatan.. kanan laks dr kelate...


    haaa.. yg ni pn.. huhu.. same x..???

    korang punye mate.. korg tgk sndri laa.. hehehe... 4 kembar dalam satu clas yg same.. pheww~

    BanD

    Diya Edhayaa | 10:59 AM | 0Comments |
    sjak zaman berzaman ag ak mmg da giler muzik.. ak ase kbykn org pn giler muzik gk.. tp ak mmg addicted sgt2.. so, x peliklah kalo ak kate ak perlukan muzik mase study.. uhhh!! xde muzik, xde mood okeh! mmg ak xley study dlm keadaan snyp.. kcuali nk m'hafal nota2 yg menyesakkan idup ak skang tapi menyenangkan idupku akan dtg.. haha.. *ape ak da m'bebel.. giler! yg ak pasan ak mula minat muzik ni sjak ak drjh 5 ag woo.. lagu mane je x hafal taim tuh.. makin lame bnde 2 da smakin sebati lam idup ak.. da xley nk pisahkn ak gn muzik.. ibarat life ak da.. msuk Tahap pn ade mmbe2 yg cm ak.. mmg sdap laa.. update aje sal lagu.. smpai la mse fom 5, band indie tumbuh bgaikn cndawan.. aku  bukanlah sape2 nk cite sal ni.. tp mse tuh ak minat giler kt 2 band ni... Meet Uncle Hussain ngn lagunye Lagu Untukmu.. Hujan lak ngn lagu Pagi Yang Gelap.. then, mcm2 ag la band len yg ak suke.. pnat woh lau nk listing here..*malas taip etceli... ak ade sorg kazen yg cukup giler gn band.. die la yg byk knalkn ak gn band2 ni.. tp die ag lyn band international.. ak pn xknal sangat.. huhu,,.. kt bawah ni la sstgh band yg ak lyn....

    Band Pesawat.. feymes ngan lagu Mirage..

    Komplot

    Hujan band.. ouh! i love Noh's hair..

    Grey Sky Morning... cinta ini cinta gila....~

    Bittersweet..

    Bunkface.. situasi...luffluffluff~
    byk lagi etceli band len.. ade yg ak xknal pn ade.. ak pasti korg yg mmg minat muzik msti tau nyer laa.. band international pn korg tw an.. tp, skang ni makin study makin berat.. jarang da nk amek tw sal ni... btw, ak baru je abes paper Murid dan Alam Belajar (MAB).. ak mls da nk ckp sal tuh.. hope lulus la.. xmw repeat.. .....
    bla dlu..~

    Tuesday, November 2, 2010

    Aishiteru by Zivilia Band

    Diya Edhayaa | 10:03 AM | 0Comments |
     

    ni la lagu yg ak tgh giler skang ni.. tajuk die Aishiteru  by Zivilia Band... mule2 dgr je ati da b'knan.. ak xtw la band ni indon ke mesia.. ak mls nk tulis pjg2.. korg dgr sndri.. ptg ni ak ade xam sbjek yg paling m'bosankn.. serabut doe! byk gt teori... sob3... dun like teori.. k la bebeh, wish me luck... yawww~