Tuesday, November 30, 2010

mencari cinta di musim cuti

Diya Edhayaa | 2:32 PM | 6Comments |
urgghh!! saket kaki aku.. padahal, sekejap je pon jalan jalan tadi.. dah berape lame aku duk memerap kat umah.. lamenye ibarat mengira bulu kucing sebanyak 15 ekor.. belum dikira kutu kutu yang melekat pada kucing jalanan.. kalau tak kerana member aku datang rumah, tak de nye aku nak keluar.. keluar dengan member b'beza keluar dengan parent.. buley kejang kaki mak bapak aku kalau jalan ngan aku.. hehe.. keluar petang tadi ade tujuannye.. hehe.. bese la musim musim cuti sem ni kan.. sepanjang aku hidup selama 20 taon 17 hari ni, aku tak pernah merase pon keje.. cheq naaaakkkkk sgt keja... tapi cheq tak pernah ada peluang... mane taknye.. lepas abes SPM, memerap kat umah.. lepas masuk ipg, cuti sem je asek menanam lemak.. huhuhu.. sebab tuh berat da mencecah ke angka........ tettttttt!!! hahaha... secret la weyh.. mane ley bagitau.. and cuti ni, aku series g cari keje ngan coursemate aku.. si cantik manis Miss Q... jeles gak kat rumet yang keje.. haip2! income die due kali ganda elaun yang kitorang dapat... syiokkkkk tol! ang kayo ye Cik Kuek.. buley la blanje i makan sebulan... *harap harap die bace blog aku.. ngee~

kitorang pon rayau rayau larr sekitar bandar jerantut ni.. cari mane mane kedai yang perlukan pekerja.. banyak gak kedai yang  ade jawatan kosong.. boleh kate setiap kedai yang ade tampal kertas azimat tuh, aku masuk ngan Miss Q ni.. huhu.. keje punye pasal beb... padahal aku bukanlah jenis yang pandai sangat nak tanya tanya ni.. huhu.. kebanyakan kedai yang aku tanya, semua cakap camni.. 'keje start pukul 9 pagi.. abes 9 malam..' haih! dalam ati, 'tak de ke keje yang abes kul 5...?' banyak songeh la pulak... ingat keje ofis hour ke.. haha.. tanya gaji pulak *mestilah kena tanya, paling penting! '500 la basic..' oke.tuh jawapan pemilik2 kedai tersebut.. macam macam kedai aku g cari keje.. kedai bunge, kedai baju, gift shop.... bukan pe, duk umah bosan woo.. kalo keje, dapat gak income.. boleh r tambah aset dalam bank ke... shoping ke.. huhu.. *baek kan aku.. ta gune duet mak ayah.. poyo~ hehe...


ada satu kedai handphone tak silap, aku usha untuk kali terakhir.. masa ni cam dah pasrah gak la.. sebab semua balik malam malam.. aku masuk kedai tuh, tanya.. amoi yang jaga kedai tuh baek sgt... oh! untung nye kalo dapat tokei yang cam tuh.. die cakap pon slow, lembut jek.. yang ni best cket, 7.30 malam da ley bla.. ouh! tanya 'kalo part taim keje ley tak?'sebulan je.. amoi tuh jawab.. 'tak amik la....' adoi... :( da puas pusing, kitorang g bandar lama semula.. last2............ kitorang pegi cari 'cinte' kat kedai Uncle Merah... hah! amek kau.. dari aim kua tadi nak p cari keje, last2 ngapp Zinger Burger.. hahaha.. kesimpulannya, impian aku nak keje d musim cuti ni, tak kesampaian la.. oleh itu, mak.. abah.. sile lah sediakan beras secukupnye yerkkk.. kerana anakmu ini akan menghabiskan beras yang ade kat umah tuh.... hihihi...



p/s : hari ni dapat 1 pengajaran.. aku masih bersyukur dengan rezeki yang ade.. dapat elaun rm500++ per month tuh amatlah besar nilainye berbanding orang yang perlu kerja dari pagi sampai malam tapi gaji lbey kurang je ngan aku yang hanya perlu belajar sebelum menempuh ke alam pekerjaan... alhamdulillah...



*tata~*

6 3 orang hijau bagi komen:

aqish basir said...[Nak Reply!]

jumpa ta cinta?
title awk best hehe

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

tak pon.. huk3.. hee~ thanx aqish.. :D

ahsfantasy24 said...[Nak Reply!]

jom kte g keje ngn amoi tu,
tngu elaun ntah bile dpt..huhu~

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

jum3.. hehe..

a.samad jaafar said...[Nak Reply!]

saya pulak mencari kawan hihihi.. saya follow sini..kalau sudi follow saya ye..tp..blog saya blog kelas3 je..

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

a.samad jaafar : tenkiu2 follow my blog.. insyaaAllah, i will.. :)