Wednesday, November 7, 2012

main masak-masak

Diya Edhayaa | 11:04 PM | 8Comments |
assalamualaikum.



aku dah ada kat rumah sekarang.  seronok.  tapi tak seronok jugak bila berjauhan dengan kawan-kawan.  maybe hidup selama 9 tahun (5 + 4) kat asrama membuatkan aku rasa macam tu.  iyelah, bila jadi anak sulung + tengah + bongsu ni, confirmlah sorang-sorang je kat rumah.  nak sembang pun dengan mak je. huhu.



tapi kalau ada kawan-kawan, sembang tu jadi lain sikit dan perangai sengals akan lebih terserlah.  so, first impression orang pada aku yang kata aku ni ayu dan pendiam tidak sesuai sama sekali. hahaha. :D



masa musim exam hari tu, aku sempat lagi main masak-masak dengan roommate.  sebelum cuti study week hari tu, kitorang dah planning nak masak lepas maghrib sebelum study.  bila study masa perut kosong, memang takkan masuk.  kenyang sangat pun tak boleh jugak.  cukup-cukup sudah. hehe.



memandangkan paper semester ni ada 3 je dan gap antara setiap paper tu 2,3 hari, adalah masa untuk main masak-masak.  nak turun pegi cafe, malas nak bersiap bagai.  makan kat bilik senang. untuk seminggu tu, kitorang sempat la ber......



roti plus mushroom soup (isnin)







sandwich (selasa)








maggi kari plus telur (rabu)

rompak gambar dari FB cik rumate. hehe :p




makan kat luar(khamis) - suri rumah juga perlukan rehat daripada memasak. heuheu :p







bubur nasi plus ayam goreng (jumaat)







dan.......










spagheti!


preparing...


macam rupa rojak pun ada.. haha



ni kira menu last la ni.  tetiba rasa nak makan.  hehe.  nampak banyak sebab bukan makan berdua, tapi dengan beberapa orang lagi member.  dengan berakhirnya menu tersebut, maka kami telah menikmati hidangan makan malam dengan biskut marie cicah air milo di malam hari sebelum menjawab exam last payyypeeerrr esoknya.. T_T



sambung main masak-masak dengan rumate next semester pulak laa.  kan nak duduk rumah sewa untuk 3 bulan.  3 bulan ye bukan 3 hari. hehe.  







8 3 orang hijau bagi komen:

hnahdy said...[Nak Reply!]

bestnya dapat mmber yang suka masak. hana plak jenis xska masak. haha

♥ cik kieranaa ♥ said...[Nak Reply!]

pndai memasak. da boleh kahhhwenn. :P

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

@hnahdy

masak itu satu ketenangan! hehe

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

@♥ cik kieranaa ♥

xnk kawen skang.. haha

rosesmiza said...[Nak Reply!]

hai dayah..follow my blog
rosesmiza.blogspot.com

Rozuan Ismail said...[Nak Reply!]

pergh sedapnya.huhu

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

@rosesmiza

wah! miza wt blog bru ea..

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

@Rozuan Ismail

bolehlaaa.. hahaha