Thursday, November 29, 2012

maaf, aku terjebak

Diya Edhayaa | 2:30 PM | 7Comments |
assalamualaikum...



hari ni dah masuk hari ke-23 aku bercucuk tanam dan membiakkan lemak dalam badan kat rumah. bukan main subur lagi. macam cendawan tumbuh baru lepas hujan. kih3 :p memandangkan sekarang ni musim buah, aku tak ketinggalan memanjat dan memetik buah durian yang ada. masalahnya, durian kena petik ke? hahaha.  




okei2. sepeninggalan mak cik dan pak cik aku pegi hantar baby farhan cucuk ape menda entah, aku tinggal dgn si Along and anak sepupu aku (anak sedara la kiranya).  anak sedara aku ni aku panggil Aslam, darjah 3.

sorang darjah 2, sorang darjah 3.


kitorang buat ape? kitorang sibuk mengait buah manggis yang ada kat tepi rumah. tapi dorang kan tak suka tengok aku susah2 kait buah, dorang pun panjat pokok manggis yang ada.  banyak jugak kitorang dapat. thanx la kanak-kanak riang. hehe.  siap je kait manggis, hajatnya kait rambutan pulak. baru 3, 4 kali tarik, aku dah tak larat plus tak tahan dengan nyamuk. huhu. i ta shuke aw kulit i keneww gigit ngan nyamuk.. hahaha :p

hasil daripada 1 pokok.



siap je dorang tolong aku, menda lagi budak2 ni.. main basikal la.. dan2 tu cakap aku ni makcik penjual  buah. cetttt!~ layannn laa.. budak-budak.. hahaha.. tak pasal-pasal aku kena main sekali ngan dorang. haha..

mai dah nak beli buah.. HAHA



gerai buah-buahan aku *kononnya*


dah puas-puas main kat luar rumah, moh le kita bersembang kat dalam rumah.  sekian sahaja laporan aktiviti budak-budak kampung untuk edisi hari ni.  jumpa lagi pada hari dan waktu yang sama..! cincauuu~ :p






7 3 orang hijau bagi komen:

محمد رازيق said...[Nak Reply!]

haha. tang petih manggis tu syiok. dah lama dah tak makan buah tu. sedap.

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

kena balik kmpung kalo nk rase ade feel cmtu.. hehe

mia izzati said...[Nak Reply!]

mak aiihh sonoknyee dapat panjat pokok amik buah freshhh hehe..dulu2 zaman bebudak akak gitu le..amik buah manggis..syokkk pehtu getah melekat kat baju bila makan..

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

@mia izzati

sonok kak! sy skang pnjat 2 dahan je da trun, xbrani cm mse kcik2 dlu.. hehe

ahsfantasy24 said...[Nak Reply!]

hehee..
buah kelapa ada tak? lama tak minum air
kelapa pahang club :D manggis sangat best!

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

@ahsfantasy24

ade je. meh la dtg jerantut. he3

ahsfantasy24 said...[Nak Reply!]

sadis ujan lah pulak,
abah tak dapat nak panjat manggis >_<