Wednesday, May 30, 2012

novel Maafkan Abang

Diya Edhayaa | 5:41 PM | 6Comments |
cuti 3 minggu. apa mau bikin..? mari kita kumpul lemak banyak-banyak. biar naik sem depan, baju kurung semua yang ada dalam bagasi tuh, dah tak muat. huahuahua.  mengalahkan gajah benor makannya cenggitu. =.='



hari ni, 5 hari dah cuti semester.  cuti kali ni aku rasa lain sikit.  sebab ada 'baby'  nak kena jaga. haippp! aku belum kawen lagi la. jangan kan kawen, tunang pun idokkk lagi. iye la, orang tak lawa macam aku ni siapalah yang nak pandang kan.  okey. okey. dah merapu.  pasal 'baby' tu, nanti aku cerita dalam next entry.



masa bulan 4 hari tu, aku sambar jugaklah barang sebuah dua novel.  tapi nak membacanya, berkuruunnn! hah! dah habis pekse, baru aku duk mengadap novel yang ada.  aku ni bukan apa, kalau baca novel memang slow. paling2 cepat aku boleh habis pun, makan masa 2 hari jugak.  nak kata aku mengeja, tak. mungkin menghayati. kehkehkeh.  so, baru ni aku baca novel Maafkan Abang, karya Eyla Hime, terbitan Fajar Pakeer.  aku beli pun sebab tengok novel ni pilihan Popular.  konfem-konfem sedap.



bila dah baca, huihhhh! berasap aku.  emosional sekejap dengan watak lelaki dalam novel tu - Tengku Ariff Hazimi. geram. bengang. semua ada. pastu watak perempuan dalam novel tu - Atikah Hatrisya. hah! aku terbayang aku pulak. aku memang pantang sikit bila baca novel yang aku rasa macam ada kena2 sikit dengan  aku. haha.  berangan kuat! kalau nak tau best ke tak, pegi beli. baca sendiri.  hehe.  best sangat! 


-google-


# tertarik dengan satu quote dalam novel ini : kalau kita ikhlas menyayangi seseorang, kita tidak akan ambil kisah tentang kekurangan seseorang itu. 





6 3 orang hijau bagi komen:

Ryu on ahsfantasy24.com said...[Nak Reply!]

selamat bercuti ya sayang. mencintai seseorang itu aialah menerima dia seadanya :)

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

@Ryu on ahsfantasy24.com

sy nk kisah cnta mcm ana raffali,,.. hehe

~cik atin~ said...[Nak Reply!]

selamat bercuti kak. jom kumpul lemak banyak2. kih3 :P

al_hakim said...[Nak Reply!]

cover page menakutkan..wuu

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

@~cik atin~

byk da ni atin oii.. tggu mse nk pecah je.,, haha

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

@al_hakim

takut nape pulak.. hihi