Wednesday, August 17, 2011

melupakan itu menyakitkan

Diya Edhayaa | 12:36 PM | 5Comments |
sejak akhir-akhir ni, mood aku agak ke laut ye kawan-kawan.  tapi aku ni bukan jenis kalau ada prob, terus bad mood.  cuma aku ni kalut sikit.  pastu kadang-kadang ada gak aku tacink.  aku cuba nak ubah, tapi slow-slowlah.  aku kan manja *bukan aku kata, mereka yang kata



seminggu ni, memang aku macam sewel sikit.  mungkin sebab kecewa.  sebab 'dia' dah ada yang punya.  sebak pada mulanya.  mahu saja aku buang jauh-jauh.  habis aku padamkan segalanya.  segala sapaannya, satu pun aku tak balas.  mungkin takut untuk bertegur sapa lagi dengannya.  sampai sekarang pun, luka itu masih berbekas.  



mujurlah, hari ahad baru ni aku sibukkan diri aku kat rumah tutor aku.  memasak untuk berbuka puasa bersama coursemate.  agaknya, kalau aku duduk sorang-sorang kat bilik, biol kot. hahahaha.


'dia' memang kelakar.  terasa kosong juga bila takde lawak 'dia'.  'dia' memang kreatif.  sampaikan bila 'dia' takde, terasa kosong jugak.  tapi bukan jenis aku untuk mengganggu kebahagiaan orang lain.  dan kini, aku dan 'dia' hanya kawan.  usahlah lagi memberi ruang untuk kelukaan.  berkawan biar beribu, berjuta, berbillion.



sungguh aku tak bisa, sampai kapanpun tak bisa
membenci dirimu, sesungguhnya aku tak mampu
sulit untuk ku bisa, sangat sulit ku tak bisa
memisahkan segala cinta dan benci yang ku rasa


apa kau mengerti ku sedih sendiri
tanpa ada kamu ku merasa sepi


tlah lama ku menantimu, diam sendiri menunggu
setengah hati mencinta, ku sakit karenamu

[CINTA DAN BENCI_GEISHA]



5 3 orang hijau bagi komen:

Anisa Hang Tuah said...[Nak Reply!]

hati saya juga sakit dan sukar melupakan.

gadis NOTA pelekat said...[Nak Reply!]

patah tumbuh hilang berganti akan ada yang lebih baik. =)

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

anisa: susah betul nk menjauhkn diri ni.. hadoii..


gadis: tp kalo memang die jugak yg kita tggu, cmne,,..?

♥ cik kieranaa ♥ said...[Nak Reply!]

dr dulu kann mmg kawan...
huhu..

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

iye,.. tp kawan yg dlu gn kawan yg skang, sgt b'beza.. terasa sprti ada gap..