Tuesday, September 20, 2011

anak-anak abah masuk kampung

Diya Edhayaa | 12:51 AM | 9Comments |
phewww.. berzaman baru nak tulis entry.  kan aku dah kata, aku sebok macam YB.  haha.  sebenarnya sehari je lepas balik cuti raya hari tu, aku pergi berBIG. oh! BIG sebelum ni mungkin bukan program yang memBIG kan badan, tapi kali ni, kebaboom larh aku cakap. hehehe. BIG ni sebenarnya Bina Insan Guru.  kali ni program anak angkat. duk umah keluarga angkat kat Felda Mempaga 1, Bentong, Pahang.



tema BIG sem ni khidmat masyarakat, dan lebih kepada hubungan kita dengan masyarakat.  yelah, nanti kalau dah jadi cekgu betol, duduk dalam komuniti yang macam-macam. kira macam pendedahan awal la.  tapi kali ni BIG memang best.  aku and the gang (tak ramai pon satu rumah, 12 orang je.. hahaha) dapat mak angkat yang namanya Mak Ani bapaknya Pak Ambiah.  haruslah panggil mak dengan abah kan. hehehe.


duduk kat sini, bukan keje makan tido aje yepp.  tapi kami ada program sendiri.  dan yang paling mencabar, tiba-tiba kitorang dapat 1 task - KENA MASAK LEMANG! aku haram tak pernah pun buat menda alah yang boleh kata memang fevret aku larhhh taim raya.  yang aku tau, makan je. hahaha.  masa tu kena cari buluh lemang, daun pisang, pulut, santan.  pastu mak angkat kami masak rendang memang terbaek punyalah..!! perghhh.. lagi satu mak dengan abah ni memang terer masak. siap ada kedai makan euww..


malas nak tulis panjang-panjang, kita layan gambar je la eyhh.  aku ni memang tak boleh berenti kalo dapat menulis.  hahaha.  layan..!!~

DAY 1---> taklimat, pembahagian keluarga angkat, jalan-jalan pusing blok, bincang utk malam kebudayaan

muka-muka tak sabar nak dapat family baru.. ^^,

semangat anak2 Malaysia!

sape brani nak wt style ak..?

abah kami..!

anak sape la ni.. haha

rupa macam budak nak lari pagar sekolah.

ini agenda wajib. huehuehue.

DAY 2 ---> buat program motivasi utk murid Tahun 4 & 5 di SK LKTP Felda Mempaga 1, prepare utk masak lemang, bakar lemang, penilaian lemang masa malamnya *first taim aku rasa lemang jagung yang dak laki bakar.



muka penat balik b'game dengan budak2 sekolah. :)

kami memang suka buat muka hodoh. hik!

encik KU yang sangat rajen. oh! 'abang long' mane..?
 masa malam penilaian tu, sekalilah dengan malam kebudayaan.  course aku kena buat persembahan choral speaking.  memang dasat jugak lah preparation kitorang.  lagi beberapa minit nak perform, baru training.  pape pon, Maru yang jd conductor memang terbaek!! hehe.  nanti aku kenalkan siapakah yang bergelar Maru dalam next entry.  dan yang paling best, kitorang dapat no.1..!! hoyeah.. :D

[ ANAK-ANAK ABAH DAN MAK ]
yaar, quya, diya, yue, farah, ctiey, lyna, gouri, cieda, dylla, dhina, zura



rindu nak pegi sana..!


9 3 orang hijau bagi komen:

Cik Suheela said...[Nak Reply!]

hijaunyaaa :)

zulhilmi.tempoyak said...[Nak Reply!]

untung la kan...

nnt nk singgah rumah bleh ke..??

hihhihik

~cik atin~ said...[Nak Reply!]

waaa....mcam best je akak...x sabar nak ber-BIG jugak. he3

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

cik suheela: hehe.. addicted!

zulhilmi: mai r singgah.. hahaha

cikatin: besttt..! nt korg ase la.. hehe :)

man said...[Nak Reply!]

biasanya setiap orang satu keluarga angkat...

hamzah ian said...[Nak Reply!]

wahh... comey semuanya.. hehe

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

man: sbb cket je fmly yg join ni..

hamzah: ahaha.. kiut2 kennn~

ahsfantasy24 said...[Nak Reply!]

Serius,
sangat best bila masuk felda!
:)



Terkini:
- Raja Lawak Positif Dadah
- Bila Dia dah Kahwin :)

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

k.ayu: seronok kn.. xpuas duk 3 ari kt sne..