Monday, June 20, 2011

selamat datang semester baru!!!

Diya Edhayaa | 9:36 PM | 8Comments |
assalamualaikum semua.. whoa!! keras dah jari jemari nak menaip kat blog ni.  hampir 2 minggu jugak diya tak update apa-apa.  almaklumlah, sibuk menyesakkan rumah mak sedare pak sedare.  sibuk menggemukkan diri.  sibuk menginai di jari.  haha. merapu je diya ni.



sebenarnya, hari ni first day diya naik semester 4.  alhamdulillah, dapat meneruskan pengajian.  result exam hari tu, dapat 3.71 je.  tak tinggi mana dan peluang nak dapat dean list macam dah taakkkk je, sebab mula sem ni, kena dapat 3.8 baru boleh dapat Anugerah Pelajar Cemerlang.  




hurmmm.. dan yang paling best nyer, semester ni jadual dah berubah, tak macam dulu.  kalau dulu, jadual kuliah macam jadual kat sekolah, yang mana mula pukul 8 habis pukul 1.30 petang.  tapi sekarang ni, tak dah..  jadual jadi macam kat universiti.  ada sehari tu, ada 1 je kelas.  hoh!! sedappppp.... tapi tak boleh balik hostel jugekkk...  dan dah takde kelas yang tetap macam dulu.  kena merayap sana sini cari bilik kuliah.


tadi pun dah mula kuliah.  fuhhh!! paper BM macam boleh tahan.. Pengantar Linguistik Bahasa Melayu dan Fonetik & Fonologi.  perghhh!! taff nyer.. wuuuu~~ :'(  apa-apa pun, jangan pikir susah susah susah.  kalau asyik pikir susah, memang lah susah kan.  hehe.  kejap lagi nak selongkar bawah katil, cari nota-nota yang ada.  nak study! hahaha.. poyo aje nak study awal.. tak de nyer..


jom minum nestum dulu!!!

# belum terlambat untuk ucapkan SELAMAT HARI BAPA kepada semua bapa dan bakal bapa.  pada yang masih hidup, hargailah mereka.  pada yang telah meninggalkan kita untuk selama-lamanya, al-Fatihah.  moga rohnya tenang di sana.


# new semester, new spirit.. *walaupun separuh semangat tu dah tak ada, tapi kena kuatkan hati!! yeah!!! :)



8 3 orang hijau bagi komen:

Anisa Hang Tuah said...[Nak Reply!]

belajar rerajin :')

Cik Diana said...[Nak Reply!]

selamat meneruskn perjuangan.. hehe..
giler awal dpt result..

slmt mlm cikgu.. huhu

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

anisa: eyh2..!! npe ni.. hehe.. debo jep sem ni..

diana: emm.. tu laa.. dlm cuti da dpt result..huhu..

aFiQ aiMaN aZNaN said...[Nak Reply!]

jadual baru memenatkan!! heh

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

tw xpe.. baru sehari ni..adeii..

mien eaststar said...[Nak Reply!]

hahaha ... terbaek la 3.71 !

izyana said...[Nak Reply!]

wah pandainye... jeles....tak pernah dapat 3.7 tahu!!!!
dan dan dan bestnye jadual.. kami tak pun =(((((((

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

mien: alhamdulillah.. :))

izyana: emm.. syukur2.. hehe.. susah gk jadual cmni..pnat..