Wednesday, July 6, 2011

bahagia tak selamanya bertandang

Diya Edhayaa | 10:11 PM | 3Comments |
lately, aku rasa blog aku ni dah macam separa jiwang pun ade.  nak kate fully jiwang tu, belum lagi kot.  lantaklah.  tapi tadi aku tertarik dengan kata-kata member aku. "BAHAGIA TAK SELAMANYA BERTANDANG". yeah! aku suka kata-kata itu.  bermakna.



pada pendapat aku pun, takkan selalunya bahagia tu jadi hak milik kita.  sebab hidup kita ni pun macam cuaca.  ada kalanya panas terik.  kadang-kadang hujan lebat, hujan renyai pun ada.  kilat, petir pun.  dan pada aku jugaklah, bahagia ni ibarat pelangi.  

aku cari gambar pelangi kat pakcik google. tapi aku jumpa rainbow cake. nampak sedap. nyummy!


cantik, tapi tak selalu ada.  dan pelangi paling cantik bila muncul betul-betul lepas hujan.  faham tak? kalau tak faham, buat-buat faham jelah.  angguk tanda faham. ehe. 



dan hari ni jugak, aku tau yang ada orang 'maybe' perhatikan blog aku.  baca ape aku tulis. baca ape benda aku merepek merapu meraban.  ingatkan dah tak heran.  punya panjang berjela kau balas kan.  aku dah kata, aku tak kesah.  suka hati kau lah.  dah jadi memori. nak benci aku, itu hak kau.  tapi, kalau dah namanya duduk sama kampus, tak payah nak tak hadap muka sangatlah.  takpe. takpe.  aku ada 2 tahun lagi kat sini. 



kita dah pilih jalan hidup kita sendiri. kau dengan jalan kau, aku dengan jalan aku.  its over.



3 3 orang hijau bagi komen:

♥ cik kieranaa ♥ said...[Nak Reply!]

adoi..
aat guwe tuh an.
haha.

tp..stret ngat hang post neh

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

aah.. ayt k.et kt grup td laa.. hehe

lantak la k.et, blog sy..
ag sng kalo die phm.. x susah nk kias2..

gadis NOTA pelekat said...[Nak Reply!]

ade jual kek pelangi tu kat sini?? atau ada sesiapa nak bagi free?? ho3..

pelangi cantik jarang ada dan tak lama muncul kejap je dah hilang..
apa kata kita jadi matahari.. walau orang marah panas dia ada jugak sebab pokok nak.. walau malam gelap tapi matahari tak pernah switch off.. wah gitu..

jom kita gembira cri bahagia sambil contohi matahari yang selalu tersenyum.. =) enjoy ur life kak,.. wuwuwuw