Wednesday, March 16, 2011

Awan Nano

Diya Edhayaa | 11:50 AM | 5Comments |
9 hari tanpa post apa-apa... tak pernah pernah aku buat camni kat blog kesayanganku ini.. hehe.. bukan apa, aku sibuk dengan PBS.. bagi aku PBS ni ada banyak maksud.. tapi aku tak nak bagitau sekarang apa maknanya PBS tuh.. next entry ye readers tersayang... tapi entry ni ada jugaklah kaitan dengan PBS.. sebab, tiap tiap pagi masa on the way pergi sekolah, bukak Hot Fm dalam kereta.. mesti ada lagu Hafiz ni.. balik sekolah pun ada jugak.. nak pergi jalan jalan pun, Awan Nano menemani.. sampai aku pun naik minat dengan lagu ni.. so, apa kata kita layan lagu ni.. pergghh! memang best.. penuh bermakna dalam kehidupan kita..


AWAN NANO - HAFIZ AF7

Lihat ke arah sana
Serakan warna dan berarakan
Awan
Pabila terik panas
Segera hadirnya memayungi diri
Pabila kau dahaga
Sesegera turun hujan melimpahkan kasihnya
Pabila kau katakan
Akulah awan itu yang kau mahu
Begitulah awan nano
Setia melindungi diri
Tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu
Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu
Kasihnya
Kasih tiada banding
Setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Awan kekasih sebenarmu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu
Lihat diriku ini
Yang sesekali pernah kau bagaikan awan
Sehingga tak mungkin terlupa
Berikan belas sedari dulu
Sehingga tak mungkin termampu saksi
Setitis pun air matamu kasihku
Sehingga kau katakan
Akulah awan itu yang kau rindu
Akulah awanmu yang sedia
Melindungi dirimu tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu
Akulah awanmu yang sering kau rindu
Dan tak terduga hadirmu walau tak tercapai jejarimu
Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu
Begitulah awan nano
Setia melindungi diri tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu
Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu
Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu


pssttt: tuan blog tengah demam.. balik dari Terengganu, paracetamol teman setia.. hukhukhuk


:(

5 3 orang hijau bagi komen:

mimie =) said...[Nak Reply!]

aku windu kamu lor...!!!!sob3,....
tggu aku cuti t kite derak sme deh...!!!windu sgt2..

miss'ENH said...[Nak Reply!]

adek saye suke sgt ngan lagu ni..penin da na denga nye..bdw,,i love green too..addicted!!!geng lah kite :)

si ngokngek said...[Nak Reply!]

peminat hafiz ka???grrr

TAYAR PANCIT said...[Nak Reply!]

saye da follo awak :) follow saye balik eh @ @ http://ow.ly/4h72p

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

mimie: nntilah cuti... bz woh skang!

miss ENH:ouh yeke.. ijau sgt cntek n mmberi ketenangan.. awan nano best.. lyn smpy tdow! hehe

si ngok ngek: xde la minat pn.. suke lgu die je..

tayar pancit: i'Allah.. i will.. :)