Thursday, March 3, 2011

merentas desa

Diya Edhayaa | 8:30 PM | 2Comments |
uiks! perut diya dah bagi signal ni.. lapar lapar.. harus turun kafe kejap lagi.. tapi mau menaip entry jugak.. hehe.. minggu ni sibuk bebenor dengan sukan.. sukan kali ni semester 5 yang uruskan.. semalam, sukan untuk semester 3.. ni kira special gak ah untuk sem 3.. bukan apa, minggu depan kami takde kat ipg.. semua nak keluar g Pengalaman Berasaskan Sekolah atau dengan kata lainnya Pakej Bercuti Seminggu...hehe.. lepas g PBS, terus sambung cuti mid sem.. sape sape yang buat kat rumah, untung sangatlah.. 

semalam dah ada sukan untuk sem 3, petang ni pulak ada merentas desa.. diya macam biasalah.. starting je dah jalan jalan amek angin.. kalau lari pun, konfem tak dapat no 1.. sebelum tu, dah janji yang tak berapa nak janji sangat la dengan roomate, kita lari sikit sikit jer.. teehehe.. :D lepas tu, member member semua dah lesap.. tinggal diya sorang ke kat belakang.. jalan je lah dengan junior ke senior ke akak KPLI ke..

 trek merentas desa kali ni kena naik naik bukit woh!! penat tuan hamba mendaki.. lepas je turun, jalan lagi sorang sorang.. sekali... diya nampak kawan kawan yang lesap tadi kat depan.. berlari-lari aku mengejarmu~~ sampai je kat dorang, jalan laju lah sikit.. lari pun ade lah sikit sikit.. stamina tak kuat mana.. kali ni, siap kena keliling keliling tasik lagi.. diya memang partner dengan roomate je la.. yang lain tak tau la kat mana.. sampai abes dengan roomate.. siap kena pusing padang 1 round lagi lepas tu untuk habiskan perjalanan *perjalanan?? pelik pulak aku rasa... dan, diya pun dapat...
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=


nombor 42 je.. dalam kategori sem 3.. nombor last sekali 50.. boleh tahan jugaklah kan.. kalau no 42 bersaing dengan semua peserta, jawapannya TAK MUNGKIN! 



diya kalau sukan ni memang kurang aktiflah sikit.. zaman sekolah dulu, memang sangat kuranglah.. kalau main pun bola tampar, bola baling je kot.. tu pun tak pernah wakil sekolah.. main untuk hari sukan je.. tapi sejak masuk sini, diya suka main main.. maybe sebab elektif diya, PJ.. 


pssttt: tibe tibe diya rasa rindu sangat nak main basketball macam masa foundation dulu.. tiap tiap hari main.. bestnyaaaaa....

:)


2 3 orang hijau bagi komen:

nelly said...[Nak Reply!]

Teringat zaman sekolah ~

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

hehe.. zmn skola mmg besh!