Friday, March 4, 2011

hari pertama je dah merayap

Diya Edhayaa | 10:26 PM | 5Comments |
wah! first time pegi terengganu.. sangat teruja.. hikhikhik.. maklumlah, tak pernah sampai kan.. gerak pukul 12 tengah hari tadi.. lepas tu, singgah makan daging bakar kat kampung melaka.. memang terbaik laa daging bakar kat sini.. masak tempoyak pun best.. pekat tau kuah masak tempoyak tu.. masyukkkk...padahal pagi tadi dah makan nasi ayam dengan si Lebah.. kuat betul makan.. hancus semua diet.. hehehe.. 

lepas makan tu, sambung semula perjalanan.. aku tak tido, sebab first time kan.. walaupun lalu kat jalan yang penuh dengan hutan di kiri dan kanan jalan.. sambil tu, aku pun mula la projek memekak takde suara.. memekak tapi takde suara... maksudnya, aku nyanyi je lagu yang ada dalam henfon aku.. sebab dah puas dengar lagu dalam kereta cieda.. takde suara sebab nanti menanah telinga member member aku dengar aku nyanyi penuh perasaan... hahaha..

dalam pukul 4.30, drop cik ctiey kat kelantan.. lepas tu, sambung lagi perjalanan.. pukul 6.30 gitu, dah sampai kuala terengganu.. cieda kata nak bawak aku dengan cik snow jalan jalan kat pantai.. kitorang pun on je la.. hehe.. tak silap aku, pantai teluk ketapang nama pantai tu..

ekceli, pegi sini takde pun dalam tentatif kitorang.. tentatif??? formal gtewww..  planning ah senang cerita.. cantik gak laa pemandangan pantai ni.. cik snow siap naik kuda.. aku ngan cieda naik gak.. tapi naik bangku je... hehehe... tak berani la aku nak naik..

dah puas jenjalan kat atas batu *aku berkaki ayam je, kitorang decide nak balik rumah dah.. sebab dekat nak maghrib da pun.. oh! gambar harus ada.. tapi next entry baru aku letak eh... hehehe..

gambar tiada kaitan.. saja nak tunjuk tuan punya blog ahli PBSMM.. hehehe ;)


pssttt: aku dah mengantuk plus penat plus kenyang.. sedap la nasi kuning kat terengganu ni... selamat malam semua...


=__=


5 3 orang hijau bagi komen:

sharifahzakiah said...[Nak Reply!]

wehhh mari ar amik aku kt unisza ni . bwk aku jalan jalan . bosan seyhhhh
-_-

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

hahaha.. not my car yunk.. lau ade mse ak g la lwt ko ae..

sharifahzakiah said...[Nak Reply!]

hehehe okeee :) waiting 4 u ^^

WaNnY said...[Nak Reply!]

jom gi maktab aku! da dekat sangat da tu!

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

z: hehehe....

wani: jom2!! tp org tu bkn ade pn kt sne..