Tuesday, March 22, 2011

keputusan SPM 2010 : 23 Mac 2011

Diya Edhayaa | 7:14 PM | 12Comments |


assalamualaikum.. apa khabar readers, followers, viewers, stalkers semua..?? eyh! blog aku ni ade stalker ke.. haha.. lantak kaulah nak stalk blog aku pun.. blog aku bukan private pun.. emm.. esok 23 mac 2011.. aku tau, adik adik yang tunggu keputusan SPM tuh mesti jantungnya dup dap dup dap.. rase tak keruan je.. boleh jadi makan tak lalu.. tidur tak lena.. mandi tak basah.. akak kau ni pernah rasa dah camner perasaan nak amik result.. memang berdebar-debar je rasa.. nak bercakap dengan orang pun takde mood.. masa tu pikir, "aku nak jadi best student untuk SPM".. masa tu jugaklah duk bayang bayang nak pegi mana lepas SPM.. tapi sayangnya,  aku tak dapatlah nak jadi best student SPM.. bukan rezeki kot.. cukuplah jadi best student UPSR ngan PMR je.. hehehe..

aku dulu selalu tukar tukar cita-cita.. yelah orang kata, dari impian, datangnya usaha untuk mencapai atau mendapatkan sesuatu yang diimpikan tu.. tapi kalau siang malam kau duk mimpi je, usaha tak de.. tak payah nak berangan laa.. dulu pun aku nak sangat jadi dentist@doktor gigi.. aku siap cakap lagi kat parent aku, kalau aku dapat result best aku nak jadi doktor gigi, kalau kurang best aku jadi cikgu dahla.. kes nak jadi cikgu tu pun, memang dari kecik dah aku berangan.. dinding kat rumah masa tu, dah macam gua zaman paleolitik.. huhuhu.. dan akhirnya, aku sekarang ada kat ipg.. tapi janganlah pandang rendah pada student ipg cam aku ni.. 


hah! jauh menyimpang pulak cerita pasal cita-cita.. tapi betullah kan, mula dengan SPM ni la nak rancang masa depan.. pernah juga aku rasa down sangat bila result tak kebaboomm, tak dapat tawaran matrik, tak dapat tawaran u.. pedih giler! yelah, kawan kawan semua dapat.. yang low dari aku pun boleh dapat, aku?? emmmmhhhh... mungkin masa tuh, aku salah pilih course.. tak padan dengan result.. 


pesan aku, pilihlah course yang korang minat dan rasa boleh bawak.. padan dengan keputusan.. pada yang dapat result tak berapa kebaboomm, jangan putus asa.. tak semestinya SPM hancus, korang tak mau belajar dah.. cubalah bidang kemahiran ke.. kerana bagi aku, gagal sekali tak bererti gagal selama-lamanya.. semua orang boleh berjaya jika ada usaha... dan, janganlah lupa berdoa pada Allah.. korang dah usaha kan.. berikan yang terbaik untuk kedua ibu bapa yang banyak berjasa kita, guru-guru dan sekolah.. dan pada adik sepupu yang rapat dengan aku, akak hope kau dapatlah keputusan yang bagus.. amin~!

cun tak...?? hehe


ALL THE BEST PADA YANG NAK AMIK RESULT ESOK!!!


:)

12 3 orang hijau bagi komen:

Cikgu Fikri said...[Nak Reply!]

Semoga dia dapat keputusan yang baik dan masa depan yang cemerlang....
Amin.. :)

amyzzskazz said...[Nak Reply!]

tolong tolong....saye termasuk dlm golongan gabra..haha.. :)

Zaza said...[Nak Reply!]

mmg cuak giler bile amik resut GCSE kat sini.. tuhan saje yg tau...

yarn liyarnalin said...[Nak Reply!]

yarn xnk amik result esok . huhu . cuak . waaa !

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

cikgu fiq: amin~ harap2 cmtu lah..

amyskazz: doa byk2.. minx ditenangkn hati.. :) dan semuanye baek2 je..

zaza: insyaAllah terbaik.. :)

yarn: kne gk g amek!! hehe.. gudlux sis!

fLy_AwAy said...[Nak Reply!]

gud luck ! gud luck !

mr_stylo said...[Nak Reply!]

salam singgah kembali!,
smoga diya pn brjaya tau!.
sya tau diya bleh!, sok kita share result k! hehe..:)

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

fly away: haha.. 4taun lpas debo cm hape nk amek result..

mr stylo: hi3.. tergelak ase.. 4taun lpas ag da diya amek result spm.. ;D

iz said...[Nak Reply!]

uih..berdebarnya tggu besok ni..x sabo2 nak tgk keputusan adik..adik yg nak amik,abg nya yang nervous..

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

iz:haha.. mengimbau zman2 kite dlu.. cuak ouh! gudlux utk adik kamu.. :)

Pink Diva said...[Nak Reply!]

Goodluck for those SPM-ers..:)

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

goodlux too.. :)