Tuesday, October 25, 2011

lukisan termahal abad ini

Diya Edhayaa | 6:10 PM | 12Comments |
selamat petang korang..! aku taip entry ni pagi tadi.  tapi gara-gara seharian nak mendapatkan benda yang tersorok tersembunyi keluar muka aku tu, petang baru nak post entry ni.  sebenarnya, aku nak cerita something ni. tetiba aku rasa sebijik macam aku tengah bercakap dengan kawan-baik-tempat-luahan-perasaan.  kihkihkih.  apa aku kesah.


ada satu malam tu, sorang kawan aku ni bagi satu set kertas.  maybe lecturer nak buat kajian.  kat situ ada line yang kena lengkapkan sampai jadi satu lukisan.  terpulanglah pada kita nak lukis apa-apa kan.  so, meyh kita tengok apa benda yang jadik bila dah dapat melukis ni.


page 1.  lukisan aku.

page 2.  lukisan aku lagi.

page 3. mestilah lukisan aku.  takkan lukisan mak jah pulak.  hehe :D

sampai pukul 2 pagi aku duk buat menda ni.  nak cari idea.  lepas tu, roomate aku pun sama je duk siapkan benda ni.  bila dah hampir nak siap, kitorang duk compare lukisan kitorang ni.  korang nak tengok lukisan roomate aku yang buat aku berdekah-dekah gelak pukul 2 pagi..?

=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=

BURUNG KEPALA BESAR..!

inilah akibatnya bila demam game Angry Bird menguasai diri.  seronok jugak main shoot-shoot makhluk ijau tu.  hehe.  tapi aku lagi tak boleh tahan tengok lukisan sorang besties aku ni.  dia lukis musang.  nak tau musang dia macam mana..?

=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=

INILAH MUSANG..!


HAHAHAHAHA.. serius! aku tak tahan betul bila tengok lukisan-lukisan yang kitorang dah lukis ni.  esoknya, aku tengok pulak yang jejaka dengan gegadis yang lain.  haha.  macam-macam rupa jugak.  inilah hasilnya dari kami yang berusia dua-puloh-satu-tahun.  tapi bagus jugak melukis benda-benda macam ni.  sedikit sebanyak dapat hilangkan stress.  kihkihkih. :)


12 3 orang hijau bagi komen:

♥ cik kieranaa ♥ said...[Nak Reply!]

haha. comel. kalah dak seni.

al_hakim said...[Nak Reply!]

pandai cikgu2 ni melukis..hehe

zOeY zAu YaH said...[Nak Reply!]

bguslah lecturer buat mcm nih..leh ilang stress kan..asik belajar mende yg serius jek bosan kan hihi...

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

kierana: menangis dorg tgk kowtt.. huhu

al hakim: hehe.. test market jd pelukis..

zoey zau yah: btol2.. ilg cket tensen blaja.. hehe

ade2mama said...[Nak Reply!]

heehe...power2..cume law kaler kn lgy lawa...

da mcm
sketch..

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

huhu.. x sempat nk kalerkn..

Youhazreenda said...[Nak Reply!]

yg muka musang tu mcm muka pak cik din blkg umah je. hahaha.

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

hahaha.. ade2 je reen ni..

Paeenbubu said...[Nak Reply!]

haha...comelnyer nyer burung kak lina tuuu

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

k.lina mmg kretip la paen.. haha

keri ikhwan said...[Nak Reply!]

kreatif betol la.. haha

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

hehe.. terima kasih :)