Saturday, January 15, 2011

semester padat

Diya Edhayaa | 2:36 PM | 10Comments |
 tajuk skema habes.. haha.. betul! aku tak tipu.. awal awal semester lagi, rasa macam padat sangat.. kalau dulu, banyak jugak masa kosong nak lepaking gedix santai.. sekarang ni, walaupun subjek semester ni ada 6 je.. tetap rasa padat.. 1 subjek jer, 3 jam straight.. ada juga yang 2 jam..  kat bawah ni list subjek aku semester ni.. 

oppss! bace ape tuu...

P&P Bahasa Melayu Berbantukan Komputer
Pemulihan dan Pengayaan
Anatomi dan Fisiologi
Hubungan Etnik
Pengurusan Bilik Darjah dan Tingkah Laku
Pend. Sivik Kewarganegaraan yang diganti dengan Pendidikan Muzik


bersila atas lantai library pun sanggup kau!
haish! aku betul betul kosong dengan ilmu muzik ni.. berdebar jugak rasa nak belajar subjek ni minggu depan.. ada tak sapa sapa nak bagi aku nota muzik? hehe.. sekarang ni kami bukan lagi pelajar BM/PJ/PSK.. TAPI .. BM/PJ/MZ... okei okei taknak cerita yang itu.. nak cerita yang apa dah jadi bila dapat masa kosong..   encik lecturer suruh kami cari bahan untuk presentation.. wah! semangat berkobar-kobar nak cari bahan.. yela, dah ada masa lapang, kena gunakanlah.. petang petang rasanya kalau nak pergi library after abes kelas... errr... memang tak! haha..
perbalahan pendapatkah??

gadis 1: dalam buku ni ada la..
gadis 2: aku pun jumpa jugak..
 
segala macam istilah ada dalam buku ni.. berbelit-belit nak menyebutnya..


serius cari bahan..


jejaka pon sebok study euww~

sambil usha  buku anatomi, sempat lagi text text.. hehe


macam itulah keadaannya bila dapat masa kosong.. terkejar-kejar cari buku..  dulu dulu, seingat aku masa semester 2 dan semester 3, kelas kami dalam library.. senang giler nak cari buku.. kua je setapak dua, dah jumpa rak buku.. anytime je beb.. sekarang ni, kena menapak bertapak tapak nak mencari ilmu.. aku selalu jugak dengar orang kata:


"ala, jadi cikgu.. senang je.. bukan susah sangat"


kalau nak rasa senang ke susah ke, masuklah sini.. rasa sendiri..



10 3 orang hijau bagi komen:

SnowQueen said...[Nak Reply!]

ceh...
ade gak gmba candid aq
=P

imHepPie said...[Nak Reply!]

hehe besela tu..subjek hub.etnik ngan anatomi mmg taf sket byk nk kena igt...

n muzik lak samala time ktorg start masuk pismp dlu mmg zero abes pasal muzik..last2 kene konduct kt depan stage masa assembly haha...gila okey...

ktorg skang sem ni 2 subjek je tpi laaaaagi la padat sendat rapat semua adala..xde rest da huuuu T_T

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

snowqueen: eh! msti la ade.. ko kns ebok cari sal jntung taim neh..

imheppie: ouh cmtu gk aeh.. mknenye ktorg ni stok2 bakal cnduct kt ass la ea.. aiyyakk! tp, demi masa hdpn.. rela tempuhi! chaiyok!

zOeY zAu YaH said...[Nak Reply!]

siann..

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

demi masa hadapan.. sedia hadapi cbrn..
hehehe

sekamar rindu said...[Nak Reply!]

salam...

singgah follow ur blog...***239

moga berjaya dengan cemerlang dlm pengajian..

arep_lockermonth said...[Nak Reply!]

arepnakbebel follow blog kamo!
senang2 singgah blog arep k!follow la balik k!hehe :P

http://myamigosspace.blogspot.com/

fLy_AwAy said...[Nak Reply!]

chaiyok2 ! ^_^

aFiQ aiMaN aZNaN said...[Nak Reply!]

bez giler blaja muzik,. heh
*dengki nih

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

sekamar rindu: thanx u follow.. amin~ 3taun je ag na abes...

arep: mekasih2.. i'll.. :) insyaAllah..

fly away: yup2!!

afiq: huhu.. meyh ler aja akak.. kamu kn pndai..