Thursday, January 6, 2011

back to campus punya kisah

Diya Edhayaa | 7:09 PM | 6Comments |
sebenarnya, dah selamat back to campus 5 hari yang lalu.. tapi faham-faham la kan.. dah balik sini, awal semester banyak benda nak uruskan.. bilik, kelas.. tahun ni aku dah semester 3 pismp.. ada 5 semester je lagi tinggal.. tahun depan nak praktikum dah.. auw! debar seyh.. masa makan tadi, sempat jugak borak-borak dengan senior semester 5.. tanya pasal praktikum.. emm dorang pun berdebar jugak.. okei! tu cerita nanti.. ni nak cerita dari mula balik sampai lah hari ni.. update dalam satu entri terus.. 


ahad : 2 januari 
fuh! kena balik maktab dah.. nak sambung study sebab dapat result yang bertaip 'LULUS, TERUSKAN PENGAJIAN'..alhamdulillah.. dari pagi memang perasaan malas nak balik tu memang tak berganjak.. yela, sebulan duduk rumah, memang syiok la... makan ada orang tanggung.. tido lena.. tak payah nak pikir ape-ape masa cuti.. balik sini, ayah yang hantarkan.. barang aku banyak giler.. penuh seat belakang.. kalau duduk jauh, tak tau la camne.. hehe.. masa on the way tuh, my clazmate msg.. cakap boleh pilih bilik untuk tahun ni.. konfem aku nak duduk blok yang bawah tu.. dah semua orang pindah sana.. takkan aku 2orang je nak bertapa kat anggerik tu.. then, dia kata dia dapat kunci last da.. sobssss! sedih weyh.. masa tu pikir mseti kena duduk blok lain o blok lama.. :(  bagitau rumate, dia lagi 5 minit nak sampai rupanye.. masa aku dah sampai sana, tengok dia duk beratur nak amik kunci... huwaaa!! dapat bilik untuk 4 orang.. aras 5 pulak tuh.. rupanya da lagi bilik.. masa tuh, da decide nak duduk je dengan budak PSV.. tapi, dorang pun kesianlah kan nak duduk gn kami.. barang dorang banyak.. malam tuh, ase cam hape.. kelam kabut gile.. seb baek kierana n cieda naik bilik kitorang.. so, ilang la jap serabut tu... malam tuh, just pasang cadar n tido bilik 2 dengan rumate.. budak 2 orang tu, dapat bilik lain..duduk atas sangat ni pun watkan aku serabut beberapa hari..


isnin : 3 jan
first day kuliah.. pagi-pagi lagi dah hujan.. tak bawak payung pulak.. adui! sedih sungguh.. masa lalu laluan tuh, maen tahan je mane mane akak senior bawak payung.. dah macam rupe nak menahan bas ni nak pergi pasar... lencun sebelah badan.. emm.. tugas as PKU bermula.. mak aih! macam-macam benda pulak.. nak kena cari lecturer, amik jadual, buku kedatangan.. seb baek my incik KU (bukan my incik apex cam elia tuh ye) baik hati.. dia nak cari lecturer, so dia suruh aku setelkan pasal buku kedatangan je.. tibe-tibe problem.. aku salah amik buku.. tak boleh sambung yang sem lepas.. adui! aku mane tau.. emm.. tak pelah.. petang tu, before keluar g raub.. pegi HEP , amek buku yang baru.. dah! setel satu hal.. ingatkan nak fotostat jadual kat luar, tapi.... aku terlupa dowh! sampai maktab baru ingat jadual ade kat belakang kereta.. agagaga... mati aku.. kelam kabut sungguh.. jadual tuh penting sebab student mesti tau waktu kuliah..

ini incik KU kelas bm semester ni..


usha2 jajan
barang mereka.. barang aku dah bawak dari umah ag..

dengan rumate.. muke aku sememeh giler!

kierana n rumate die.. rumate die=rumate aku.. aku=die.. faham x? huhu...

blok lame.. KK ANGGERIK.. atas bukit.. 

selasa : 4 jan
kuliah kedua untuk sem baru,,.. pagi pagi masuk makmal komputer.. best jugak subjek bm untuk sem ni.. ade guna komputer... haha.. macam baru jumpe komputer.. then lepas rehat masuk kuliah pj lak.. huhu.. terlewat sikit.. totally blaja ari ni, biase la.. cuma aku yang kelam kabut.. pasal bilik lak, member yang dapat bilik hujung dapat bilik bawah.. arghhhh!!!tinggal aku je kat atas.. takde langsung bilik member nak gossiping lepaking.... tapi at least, dapat bilik untuk 2 org tak la seram sangat.. huhu.. phewww~ kena angkat angkat barang pulak.. and start la angkat barang dari blok atas bukit... tibe tibe dapat 'lesen bawak troli'.. pakai gear 2 u... hoho...

rabu: 5 jan
oh yeah! taun ni amik pbsm.. pagi pagi da g perjumpaan..  ok la.. walaupun mate aku ni boleh tahan ngantuk sebab tak lena tido.. huhu.. cam best la pulak kan jadi ahli pbsm.. boleh ler berangan nak g mane mane tahun ni.. afta 2, nak g rehat.. sibuk la duk bercerita pasal headband la.. shawl la.. skali, terserempak dengan dia n brader korea member baik die,,,.. fuh! kelu aku.. nak tegur salah.. nak senyum pun salah.. laz2 senyum jela.. payah juga bila ada ex sama tempat.. emmm... kadang kadang terfikir jugak, dulu dulu kalau aku serabut ada orang yang bagi semangat.. ada orang wat aku hepi.. ada orang ingatkn aku pasal solat,makan. tapi.. semua dah berbeza.. dia pun dah naik degree taun ni.. ak doakan dia berjaya jela.. takde jodoh~ balik kelas, lauk da takde kat kafe favret.. huk3.. terpaksa pegi kafe yang lagi satu.. hadap la masakan panas... :(




khamis: 6 jan
hari ni ade 1 je kuliah.. tak fix sangat hari ni.. petang lak outing ngan member2.. hadap jagung blended.. sebab ade kekasih orang baik hati nk belanja kami... hehehe... otak ni da pikir nak balik sok.. auw!! cepatlah masa berlalu...


*...tata...*



6 3 orang hijau bagi komen:

misznanarizal said...[Nak Reply!]

kluar x ajak..nk itot ugak...

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

haha.. ade org ajak laa..

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...[Nak Reply!]

haha. nak pixca kat raub!
nk update nim!
hehe. emel lah!ok?

ahsfantasy24 said...[Nak Reply!]

haha..
pnat en punggah barang,
adui nk patah pinggang~

ahsfantasy24 said...[Nak Reply!]

ujung mngu free kan?
meh buat contest nei..!

:)

http://www.ahsfantasy24.com/2011/01/giveaway-edy-awak-busuk.html

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

ahs: suda wt lor... ehe.. tq tag..