Tuesday, February 8, 2011

bermula di facebook, berakhir di karaoke

Diya Edhayaa | 5:59 PM | 5Comments |
assalamualaikum... korang smue ape khabar ek.. lame la diya tak post entry pape kan.. semalam pun sempat join segmen abg Ben je.. hari ni nak kembali menulis lagi.. sape kate cik diya dah berhenti tulis blog... TIDAK!lambat lagi weh aku nak berhenti.. sebelum cuti selalu planning dengan member member lama nak lepak mane bila cuti ada.. pastu, aku ngan kawan baek ni planning nak lepak kat Temerloh.. eceh! planning je lebih... peginye tak pun...


disebabkan cik kawan baik ni dapat free call dan sms  selama seminggu sempena birthday die, apa lagi..... suruh la dia call selalu... hikhikhik.. jahat kan aku.. siap tag lagi kat facebook.. maka bila dah bermule kerja tag mengtag ni, komen pun laju je masuk.. pastu, bila aku dah tinggalkan facebook tu, ada member aku lagi sorang ni masuk pulak komen.. memang mengarut habes la..! dan pagi hari jumaat tu, aku dapat call dari cik kawan baek aka Sarah.. die kata Fizah member aku ajak keluar... wah! tak sangke la pulak kan dapat jumpa cuti CNY ni.. dorang berdua ni geng aku gak la mase sekolah dulu.. satu barisan 3 meja dalam kelas.. kalau senyap je, maknanye tidolah tu.. hehehehe....

kenari cik fizah



lama jugak aku tunggu dorang neh.. sampai cair mekap aku.. okei! aku tipu je tu.. aku tak pandai mekap.. lepas je dorang ni dah amek aku kat rumah, merayap la weyh.. jarang jarang jumpe, spend taim lebih sikit.. yela, Fizah tu blaja kat UiTM Penang.. Sarah pulak kat UKM.. 

mula mula hari tu kitorang pegi  kedai cermin mata.
sebabnya cik Fizah ni nak buat spek baru.. pening jugaklah dia nak cari spek mane yang boleh nampak agak stylo... chewwaaahhh! huhu... 

die nak yang ni... haaammmeeeekkkk...


eh! aku saje je menggatai ni.. ngee~

masa nak tunggu spek tu siap, kitorang pun jalan jalan lagilah.. masuk Verns kejap.. tengok je pun, tak beli pape gak.. haha.. poyo je.. 



lepas tu... lepas tu.. lepas tu... kan... kan.. kitorang punye perut main lagu keroncong... tak cukup lagu keroncong, lagu rock pun jalan.. sebab lapau giler! saje je tak nak makan awal awal.. sebab ade orang nak payungkan lunch kitorang.. lunch ke hapenye dah masa tu, dah petang pun baru jumpe makanan... dalam otak aku ni, da set nak makan pizza yang mane.. mestilah nak rasa Ring Of Fortune sempena CNY tu... panggggg~ banyak songeh pulak nak itu nak ini.. orang nak belanje, makan jela...

otak..! otak..! eh eh.. piza! piza!

pilih pilih.. aku tau nak makan je..


sorang sorang lapo macam harimau

haa.. hamek kau! licin... tinggal sisa sisa je.. memang lapar tahap harimau lapar ni.. sampai sampai je pizza tu, terus ngap! tak dapat gak nak rasa RoF.. kitorang ngap chicken supreme dengan royal masala je.. hentam sajalah.. yang aku geram jugak, pizza kitorang ni dah nak abes.. tapi mushroom soup tak sampai sampai.. punyelah lama.. masa mintak kat pekerja die uh, wat muka semacam je.. weyh! kami bayarlah.. then, die letak mangkuk2 tu, kasar gile.. kot ye pun letih ke, janganlah macam tu.. ish! budi bahasa kan budaya kita... ngehngehngeh..


siap makan, mana mau pegi... karaoke laa... hehe.. masing masing dah gian lama tak pegang mic.. masa kat karaoke tuh, semua nak feeling artis.. rihanna, ella, alyah, exists pun menangis agaknya tengok kitorang nyanyi.. rosak lagu dorang meyh.. pitching tak payah cakaplah, lari pecut 100m pun tak dapat nak tangkap.. kehkehkeh.. paling tak tahan tu, ade member aku ni dah feeling Rihanna la kan.. sekali, tak keluar lirik pun.. hampa dia.. nyanyi punya nyanyi, sampai.....


tak reti nak balik ke....??
haha.. padan muka.. dah habis masa pun.. emm.. lepas ni entah bila pulaklah nak jumpa dorang ni.. setahun sekali je la kot....huk3..

friends forever

till next entry.. i got a....... haish! next entry lorh....papai~




5 3 orang hijau bagi komen:

Pakcu Din..(call me Din) said...[Nak Reply!]

wahhh!! gebu nye org yg pkai spek mate htam,btdg htam dn bbju htam 2...nk ngorat blh...hahahah..npk cute la..hik3...

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

errr.. itu wanenye coklat oke.. bkn itam.. saje2 je test kt kdy uh.. hik3

Pakcu Din..(call me Din) said...[Nak Reply!]

aaa..coklat...mklumla mlm2 cm nie..rbun skit...hahahah..
ok la pkai cm 2...tknk try ker pkai...heheheh..

Kaspersky Seller said...[Nak Reply!]

Salam diya. tumpang lalu ye. jom shopping2 kt blog saye. jgn lupe promote kt member2 ye.tq :)

Cheap Kaspersky Online Store - Click Here!

-plz forward- :)
http://cheaper-kaspersky.blogspot.com/

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

din: err... mate sy oke lg la..

kaspersky: hoh! sile2 lalu.. hehe..