Wednesday, February 16, 2011

tag from youhazreenda: personal question

Diya Edhayaa | 7:16 PM | 5Comments |
assalamualaikum semua.. =) hari ni kan.. hari ni kan.. diya nak jawab tag dari follower diya yang kiut miut neh.. sape ag kalau bukan youhazreenda. bila kena tag ni, mesti ade soalan nak kena jawab.. meyh sini tengok ape diya nak jawab.. *wink wink

Apa benda yang paling penting dalam hidup korang?
soalan tanya benda, bukan orang kan.. benda paling penting dalam hidup aku of coz la lappy dan henfon aku..


Benda yang terakhir korang beli menggunakan duit korang sendiri ?
pensel warna stabilo.. haha.. aku beli hari isnin lepas.. harga dia rm6 je.. senang sikit nak warnakan nota-nota aku.. macam budak sekolah pulak rasa...huhu


Di mana tempat korang ingin melangsungkan perkahwinan korang dan tema perkahwinan korang?
kat mana mana yang cantik.. huhu.. kalau boleh nak bertemakan warna hijau dan putih.. 


Adakah korang sedang bercinta sekarang?
err.. err.. haha.. yup! ;p


Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
till d end of my life..


Dimana korang selalu berjumpa dengan kekasih korang?
kat sini je la.. hari hari pun boleh tengok muka.. hehe


Novel / buku / majalah yang terakhir korang beli?
buku rujukan Pengurusan Bilik Darjah dan Tingkah Laku.. 


Apakah nama penuh korang?
mengikut sijil lahir aku, nama sebenar aku adalah nur hidayah binti abdul razak..



Antara mak dan ayah korang, yang mana korang lebih mesra?
dengan mak kot.. tapi bila cerita bab sukan selalunya dengan ayah la..

Namakan orang yang korang betul-betul nak jumpa dalam hidup korang?
nak jumpa Cik Epal  dan Ben Ashaari boleh..? kalau boleh hari hari aku nak jumpa mak ayah.. rinduuuu...

Adakah korang basuh baju korang sendiri?
yups! aku basuh sendiri je.. if ade washing machine, tak rajen la pulak aku nak basuh guna tangan kan.. haha

Di manakah tempat yang korang betul-betul nak pergi?
nak pegi Jepun atau Korea.. sakura.. sakura..

Pilih salah satu, peluk atau cium?
ermm.. peluk kowt..;p

Beritahu 3 benda tentang orang yang tag korang
comel, sweet, friendly..

5 benda yang korang sangat-sangat sayang dalam hidup korang?
buku-buku yang dia bagi
my didi n semua teddy yang aku dapat masa burfday
shawl
bantal busuk (jangan gelak!)
laptop

5 lagu yang paling korang suka dan selalu dengar? 
Aishiteru - Zivilia Band
Jangan Pernah Berubah - ST12
Tak Mungkin Kerna Sayang - Alyah
Kalau Berpacaran - Ana Raffali
Forever and Always - Taylor Swift

Bila tarikh lahir korang dan kat mana korang sambut tahun lepas?
12 November 1990.. tahun lepas sambut biase biase je.. sekali dengan jamuan kelas.. kat The Residen..


5 orang blogger yang korang nk tag

Cerita sikit blogger yang pertama korang tag
dia follower diya yang ke-296.. dan dia punya header blog ada tedy bear comel warna pink yaw...! =)

done!

selamat menjawab tag ye uolls...

:D


5 3 orang hijau bagi komen:

Rozuan Ismail said...[Nak Reply!]

oo..nak kahwin kat mana2 je eyk..kahwin atas pokok jambu nak x..hehe..cantik tuh..huhu

sharifahzakiah said...[Nak Reply!]

terima kasih cegu krn mgetag sy !! hehehe byknye soalan yg kne jwb :P

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

hahaha... boleh gk la kot.. nk best ag ats pkok kelapa.. dhge2 ley mnum air klpe.. hik! XD

zack: welkam~ jawab gk ! xkire.. XD

sharifahzakiah said...[Nak Reply!]

byk kot soalan yang aku xleh jwb . ahahaha :D nti laa aku pkir dlu . hik3

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

pkir pkir.. i'm waiting..