Thursday, February 3, 2011

sejak jadi orang jerantut...

Diya Edhayaa | 7:37 PM | 9Comments |
dah lama pun aku jadi orang jerantut.. sejak kecik lagi dah menetap kat sini.. membesar kat sini.. sekolah pun kat sini.. cuma, bila dah sambung belajar masa aku banyak dihabiskan di Kuala Lipis.. kalaulah ipg aku tu boleh pindah pindah, nak je aku bawak ipg tu balik jerantut.. haha.. mengarut betul! aku ni dah lama gila tak update blog ni.. tak silap aku, last aku update hari isnin lepas.. ni kira entry pertama di bulan februari laa.. biasalah, duduk rumah, masanya nak berbakti pada mak ayah..

lepas pada aku update entry contest, aku pun baliklah kampung.. alaa.. kampung aku 10 minit je pun dari rumah.. dekat sangat! hari hari nak balik pun takde hal.. petang isnin tu, aku jalan jalan jugaklah dengan family pakcik aku ni.. hari tu, aku ada tengok kat blog aku anak pahang yang jerantut ni dah ada uptown.. fuh!rupa-rupanya ada uptown dah.. 3 minggu kot aku tak balik jerantut... siap ada Tahan Street lagi..






malam-malam, cantik sangat kat sini.. lampu biru tu...






huish! jerantut dah makin maju sekarang ni.. bangga jugaklah aku sebagai anak jerantut.. masa cuti semester aku yang lepas, Pizza Hut dah bukak.. Marry Brown pun dah ada.. Watsons pun.. kedai kedai baju pun banyak.. nak beli barang pun tak susah, ada supermarket yang besar... kalau lapar, jangan risau.. banyak kedai yang menyediakan makanan sedap kat sini... hehe.. masa aku pegi uptown tu, tak sempat beli pape pun.. target utama masa aku usha uptown tu, mestilah shawl! hehe.. aku suke betul tengok shawl ombak.. lepas je jalan jalan kejap kat uptown tu, aku solat kejap... then pegi makan...



perghhh! sampai licin kuah kari aku buat cicah roti canai.. aku makan roti telur je masa ni.. pastu, adik sepupu aku yang umur 3 tahun tu, tak abes roti canai dia.. aku pun ape lagi... sapu laa.. hahaha.. tapi, aku amek suku je pun.. sian dia kang, nak makan dah takde.. dahla sebelah meja ada polis hensem wooo... muka macam korea.. tapi, lapar punya pasal, peduli ape aku kan.. takde mase laa nak control cun.. hehehe...abes la, naik cuti nanti mesti En.Bambam aku cakap aku makin debab.. takpe takpe, balik hostel rules diet aku akan bermula semula... takde la nak temankan dia makan malam malam..



haha.. aku saja nak letak muka aku masa pegi uptown hari tu... babai!


9 3 orang hijau bagi komen:

mimie =) said...[Nak Reply!]

ble la aku nk dtg jantot ni..??
tggu ko kawen kot..

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

ko ade mse bukn nk dtg pon...
haha..

mimie =) said...[Nak Reply!]

hahhahha..
t la..
aku wat 1 cuti n mse tu pon ko cuti...
aku nk lpak umah ko...
pastu kite rewang 1 bndar jantot..
ok..

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

kne tggu umah ak siap dlu la weyh..
hehe.. ala.. ko pn, bile balik lipis roger ah aku..

mimie =) said...[Nak Reply!]

aku mang nk roger..
tp asal aku balik je ko da selamat kat jantot...
skang aku da jrg balik umah...
hehhehe..
aku da xmnje cam dulu da asyik nk balik je..
laalla

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

hoo.. ko baliklah hari aku x balik umh.. ley gk nk lepak2 gn ko..

mimie =) said...[Nak Reply!]

tgk la cne....
huhu...skang xley ag...
byk bz ma..

SyiraSara said...[Nak Reply!]

saya pon org jerantut merantau kt negeri org lain..bila org tny jerantut tu kat mana? ada ape? skrg dah boleh bangga skit dgn pmbagunan yg ada. im proud with jerantut.

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

@SyiraSara

jerantut sgt m'bgun skrg ni. bangga jd anak jerantut.. :)