Thursday, April 7, 2011

rekod berjaya dipecahkan

Diya Edhayaa | 10:00 AM | 4Comments |
mak! mak! rekod dah pecah. kalau nak pecahkan rekod sekali boleh tak?? bolehlah mak. nak jugak nak jugak. memang aku dapat jawapan "amboi amboi.. adik ada 2 tahun setengah lagi tau tak??" kalau aku cakap macam tu kat mak aku, memang tu lah jawapannya. 

aku pun memang tak nak lagi bertunang ke kawen ke awal awal. tapi andai kata jodoh dah sampai taim ni, aku terima je. acecece. cakap pasal jodoh pulak. mentang mentanglah parent dah sebok tanya pasal encik kasih sayang. adeiii. tak boleh betul cerita.


petang semalam duk berfesbuk, bukak lagi group batch aku. ada post baru. wah! kawan aku nak bertunang. akhirnya rekod tunggu turn nak kawen bebudak batch aku berjaya dipecahkan. dulu pernah gak fikir, sape la yang kawen dulu. tak expect pon member aku yang ni. 





bila sorang dah mula ni, tak lama lagi ramailah yang menyusul.  macam ak pernah dengar orang tua tua kata, kalau dalam bilangan anak tu mula ada yang dipinang ke kawen ke, tak lama lagi yang lain pun laku la gak. boleh ke aku aplikasi dengan kes member aku ni..? haha. boleh tak boleh aku tetap nak kata boleh. aku tanya aku jawab. macam lecturer BM aku yang sempoi punya style. bhahaha XD


apa apa pun, aku doakan kawan aku berbahagia dengan bakal tunangannya, panjang jodoh, dan terus bercinta sampai ke syurga. amin. nantikan aku pula bertunang. auwww! tapi kan, 16 mei aku dah start exam. boleh ke tak pergi ni. nak pergi!!!!!


pssttt: tak boleh kacau tunangan orang tau. berdosaaaaa....



4 3 orang hijau bagi komen:

kAmi dAn mEreKa!! said...[Nak Reply!]

hehe, tak pernah dengar pulak, =)

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

org tua2 la ckp.. hehe

misznanarizal said...[Nak Reply!]

tgh tgu tuan pny blog umum majlis pertunangan... =)

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

ko tggu la 4,5 taun ag.. x kak, din yg jemput waqar.. haha3 XD