Wednesday, April 6, 2011

Segmen:Mahu Jadi Diri Sendiri

Diya Edhayaa | 10:40 PM | 8Comments |
ewwah! chicken dance sikit. penat duduk kat kerusi lama sangat. naik sakit pinggang. sakit bahu. hujan mencurah-curah, tido sodap neh. tapi aku nak join satu segmen ni. lama dah tak join menda-menda camni. keciciran sungguh!




klik header blog Dian yang hijau comey gituhhh untuk join segmen ni.. =)


okei, cik diya nak jawab soalan exam yang Dian bagi ni..

 ruang di dalam rumah yang menjadi kesukaan kamu?
paling suka, bilik sendiri lah.. depan tv, kiranya kat ruang tamu.. sebab paling dekat nak pegi dapur cari makanan buat santapan.. hik3.. 


 pengalaman pertama kali bersama sahabat karib kamu?
emmm.. emmm.. ape ek.. jap! refresh otak.. oke2, dapat jawapan.. pengalaman pertama masa form 2. ponteng ape ntah program kat surau masa tu. tapi yang ni dengan budak dorm yang merangkap kawan baik la. suka suka hati je tak nak pegi. haha. 


 tabiat buruk kamu yang cuba diubah?
suka tido lewat sebab online. sangat tak sihat oke. jangan ikut. lagi satu, suka tido tutup muka dengan bantal. ini memang habit kowt.  tak elok untuk pernafasan sebenarnya.  pastu kadang kadang penyakit sentap. kira cam taching gak ah. cepat sangat lupa pun satu hal. adesss... 


 jika kamu menjadi guru sekolah, mata pelajaran apakah yang akan kamu pilih?
ouh! yang ini memang bukan 'jika' dah. future neh. insyaAllah. sekarang ni major BM, tapi bahasa aku agak kurang gak lagi sebab kadang kadang aku konfius jugak dgn sstgh perkataan.  maka keluar la word eh! yeke.. LOL. pastu minor PJ dan KH. kira jawab soalan la ni kan Dian.. hehe..


 bagaimana kamu memujuk / menangkan rakan kamu yang sedang menangis kesedihan?
bab pujuk memujuk ni, aku memang fail sikit. aku tak pandai sangat. tapi kalau aku tengok kawan aku sedih, sebek, sayu, aku try ah g kat dia.  tanya apesal. tapi depends pada orang jugak.  ada yang tak suka nak share masa air mata duk meleleh je. sometime, aku wat tak tau je dulu.


 apa yang akan kamu lakukan apabila berada dalam keadaan marah?
bila marah, aku suka dengar lagu kuat kuat.  tak pun aku jerit la sensorang. tapi bukan kat depan orang la.  hehe..


 lagu rakyat atau lagu kanak-kanak yang cukup kamu gemari?
lagu rakyat... emm.. aku suka lagu menghilir di sungai pahang.. lemak manis ala amboi amboi.. haha


 lelaki / perempuan idaman kamu berada di depan mata, apa yang akan kamu lakukan untuk menarik perhatiannya?
senyum senyum je la kot. hahaha.. nak tegur, i pemalewww nyah..! 


 mata dan bibir kamu, mana yang kamu rasakan sering menarik perhatian orang?
mata kot. sebab mata aku cantik ikut mak aku. wuhuhu~


eh! dah habis rupanya soalan exam Dian ni. korang korang jomlah meriahkan segmen ni. hehe. aku jumpa pun pagi tadi kat blog Cik Bambam..pastu Dian pun invite gak..agaknya kalau aku buat contest ke bloglist ke, ada orang nak join tak.. wehehehe.

 :D

8 3 orang hijau bagi komen:

asfira aminuddin said...[Nak Reply!]

babe! i pun suka tido lewat sbb on9. hihi. kalo i marah, i pun suka jerit2. mmg lega kan. :)

btw, nice blog dear!

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

tu laa.. nk2 ag fb..bab marah tu, sgt lega.. xley ah pndam2..

thanx yea sggh cni =)

cieda montello said...[Nak Reply!]

haha..ak pom kalau tyme marah suke dgr lagu kuat2..
xpom kai headfon..sbb xnk org kacau..
sape kacau tu mmg nk kne ler tu..tp kne sabo la..tu pesan mak ak..haha..jgn nyesal d kemudian hari cm ak lak! haha :p

b a m b a m ' s said...[Nak Reply!]

phewitttt~
mata ke mata..
hati-hati..
hati ke hati..
termimpi2.. ehhehehe..

cik najihah said...[Nak Reply!]

hai2..
wah besnye jadi cikgu bm ye..

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

cieda: kdg2 tak terluah marah kite tuh.. so, guna alternatif laen..

CB: auwww! siang malam terbayang.. hak3 XD

cik najihah: insyaAllah.. susah gk kot jd ckgu BM ni.. da rase aura cket2..hehe ^^

MiSzy DiaN said...[Nak Reply!]

tink!

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

tekan loceng ke dian.. he3 =D