Thursday, May 12, 2011

exam la pulak oiiiiii...!!!!!

Diya Edhayaa | 9:32 PM | 4Comments |
masa untuk exam dah tiba oke.  maknanya, blog ni akan terbiar untuk seketika. diulang, seketika.  tapi diya mula exam on 19th mei.  sempat je lagi kan nak post apa-apa.  huhu. ehhh!! suke suki makcik kau je.  tak study hape.  study smart owkeyhhh....!


hari ni dah study PBD sikit.  esok sikit lagi.  pastu nak study KH.  semester ni masih 4 paper macam sebelum ni.  course laen ada yang 5 paper.  urmm lega sikit. 


tapi ase b'deborrrr jugak dengan paper Anatomi n Fisiologi.  walaupun masa sekolah dulu amik Bio, tapi berapa zaman dah tinggal.  maka merangkak la pula baca benda benda tuh. 


 KH pon sama.  KH ni elektif ke-2.  first taim nak jawab ni.  isk! jawabnya exam kali ni goreng sampai hangit lagi lah. tehehee... :D


and peringatan  untuk exam kali ni antaranya:


# jaga kesihatan - makan, minum, tidur pun kena jaga. tetiba demam, kan tak selesa nak exam.

# jaga hubungan dengan Allah dan manusia - banyakkan doa dan buat solat hajat.  mohon pada Allah dipermudahkan segala urusan.  jangan gaduh2 dengan orang lain.  jaga hati orang sekeliling.

#  jaga diri - tak payah nak merayap sangat.. bahaya!

# study smart - dont stress stress.. hehe

#  tetapkan matlamat - of coz nak 3.75 lagikkkk!! tapi kalau dapat 3.5 above pun dah cukup baik. :D

# datang awal ke dewan peperiksaan - make sure 30 minutes before exam, da terpacak kat depan dewan.

# mohon restu dengan ibu dan ayah - doa dari mereka, minta maaf dari mak ngan ayah.  takkan nak tunggu raya kowttt..

# kurangkan berangan - lepas exam kita sambung semula ae.. angankan.. tettttt! hua3

ni masa pameran untuk bm1 hari tu.  satu satunya paper yg takde exam.  tapi ada assignment, amali dan penilaian fail.


dah dah.  diya ni kalau bagi chance je nak merepek memang suka.  macam makan kerepek je rasa.  nak sambung study pulak.  doakan diya tau.. bubui sayang sayang sekalian...!!!