Saturday, May 21, 2011

gelak tak hengat...exam dah habis ye???

Diya Edhayaa | 7:20 PM | 9Comments |
hye kawan kawan!!! cewaaahhh! intro macam duduk kat atas stage, kejap lagi nak masuk pertandingan bercerita. nak cerita kisah teladan Sang Arnab dan Kura-kura.. hekhekhek.. itu masa sekolah rendah dulu je.  sekarang ni tak masuk dah, cuma kena mantapkan skill bercerita cuz nak jadi cikgu kan.


dua hari ni, study macam rajin sikit.  mana tak rajin, minggu depan 3 paper kan.  bukan macam minggu ni, 1 paper je.  so, masa untuk tenung siling, kira bintang di langit pun ada.  so, pagi tadi diya study Anatomi dan Fisiologi.  ingatkan nak lepak bilik je, study dengan roomate, bertemankan FB di depan mata.  tapi genk ajak study kat bilik dia.


masuk bilik dia, study la apa lagi. tapi orang selalu kata, study jangan terlampau sangat.  nanti stress.  kena study lepak-lepak je.  sambil study, chill larhhh. hohoho.  itu teori diya sendiri.  tak nak fikir sangat. 


pastu, pandai pandailah kongsi dengan kawan nota yang ada.  kawan pun jangan kedekut ilmu.  tak baeekkk tawwww..  bila kita ajar orang, kita akan dapat  ilmu tu 2 kali ganda.  bayangkanlah kalau kita ajar 10 orang.  kan dah banyak kita dapat semula.



tapi hari ni, memang sangat kelakarlah.  anatomi kan macam sains, biologi jugak.  istilah istilahnya, phewwww.. berbelit lidah nak sebut.  rasa macam nak letak nama anak nanti dengan nama adrenoglomerulotropin, somatotropik, triiodotironin je.. huhuhu


bila dah duduk ramai-ramai, asal salah cakap ke salah sebut ke, memang kena bahan.  tahan hati jela.  tapi diya memang tak amek ati pun. lepak sudeyhhh..  tapi rasa best sangat study hari ni.  serius! hah! serius pulak..


tinggal 5 hari je lagi nak abes semester 3.  lepas cuti naik semester 4 pulak.  insyaAllah.  doakan diya tau...!! oh ye! adrenoglomerulotropin tu hormon pada kelenjar pineal, somatotropik pulak hormon di kelenjar pituitari dan triiodotironin tu pada kelenjar tiroid.


bai!!

9 3 orang hijau bagi komen:

Mohd Shukri Fadzillah said...[Nak Reply!]

hati hati di jalan raya .. hehehe...

misz athiqah said...[Nak Reply!]

good luck dear..chayok2...huhu....
diya...nanti rajin dtg r bilik akak..tgk2 buku yg kot2 ada nak guna sem 4 nnt..huhu..akak nak lupus2 kan buku sem2 lepas nie...huhu...

Liyana Zahim said...[Nak Reply!]

Stdy dpn FB terbaek!!!! Tgn knn nulis tgn kri taip komen.. Pehhh..

miSz anN said...[Nak Reply!]

wawawaaa. da macam cikgu sains jep da akak nih. haha. btw, suka entry ni ! goodluck exam k ;)

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

shukri: beres! sntiase pakai helmet dan seatbelt.. hehehe

k.tiqah: thanx kak!! oke,, nt free diya dtg ae..

liyana: haha.. kuat on9.. cmni laa.. asl ade noti, laju je.. keh3!

ann: hoho.. nt korg blaja laa.. gdlux juge!! :D

sharifahzakiah said...[Nak Reply!]

ko 2 kalo gelak, bergegar hbes wehh. hahahaha :D xleh lupa kngan kat dorm J dulu. pendatang asing ni laa yg skmo wt kecoh kt dorm aku :D

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

hahahaha.. bese la.. cmpor lak gn arah, mjur x rntuh je hostel tuh.. dorm J ibarat blik stdy ak.. keh3!! XD

ahmad endo said...[Nak Reply!]

all the best!!...hehehe

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

thanx ea..!! :))