Tuesday, May 10, 2011

berbasah-basah di Lata Jarum

Diya Edhayaa | 2:53 PM | 7Comments |
minggu ni dah study week.  minggu depan diya start exam dengan paper Pengurusan Bilik Darjah pada 19 Mei.  orang lain ni mesti dah cuti kalau yang tak buat short sem. tapi kami baru nak exam.  standard trainee IPG laa. 2 minggu before cuti sekolah, mesti exam.



dua hari - Jumaat dan Sabtu, diya sibuk dengan kursus fasilitator.  tapi hari ahad diya pergi berlibur dengan coursemate.  rehatkan, tenangkan minda sebelum bercinta dengan exam. ehe.  sambil mengepam badan dengan ayam BBQ, sosej, nasi goreng biasa, koktel, sunquick mangga dan jajan.  tahu tak apa jajan? heh.


selama diya study kat Kuala Lipis, ni kira kali kedua diya lepas kat Lata Jarum.  tapi Lata Jarum ni bukan di Lipis, tapi di Raub.  hometown roomate diya.  kalau dari sini just amik masa  1 jam jugaklah.  masa on the way pegi Lata Jarum, lalu kampung.  tenang je tengok pokok-pokok menghijau.  


tak nak bebel panjang panjang, tapi nak show off la tempat yang diya pergi ni.  memang best. 









kalau kat atas ni kawan kawan diya sibuk nak bakar ayam, tapi kat bawah ni diya nak tunjuk pemandangan sebenar kat lata ni.  tapi ni just belah atas, tak sampai bawah.  









cantik kan.  tapi yang kat bawah ni bukan duyung lah .  lata ni takde duyung. hikhikhik.



ini kami yang tidak berbasah-basah.  sebab tak bawak baju. heh.




bila dah main air ni, konfem lapar.  diya tak main air pun.  just celup celup kaki.  masa dorg merayap kat batu mane entah, diya sibuk duk bakar ayam dengan sosej.  bukan diya sorang, tapi dengan member yang lain jugak.




lepas makan, sambung berendam lagi.  opss! yang atas batu tu diya tak taulah dorang duk bincang pasal ape. huhu.. pikir nak masak ikan yang jejaka duk pancing kat belakang tu kot.







before balik, kena snap snap lagik.  yang ni diya dengan cik Cieda Montello.  pastu gambar belia wajib ada. wajib oke. hee~




seronok sangat hari tu.  gambar kat sini je dekat 1000 keping.  nasib baik dalam lapy je, kalo nak cuci semua, langsai..... hehe..


=)

7 3 orang hijau bagi komen:

Anisa Hang Tuah said...[Nak Reply!]

hamboii
bestnye kaurangg

mien eaststar said...[Nak Reply!]

dap ermmm maen aer .... lame dh x mandi kt tmpt cam ni ea...sob..sob... :(

sharifahzakiah said...[Nak Reply!]

tjuk entry kau, debor aku tgk. kah3 :D

baincardin said...[Nak Reply!]

mmg best...:)

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

anisa: meyh la join.... hehe

mien:nt ajak cieda g ae..huhu


zack: haha.. debor apesal.. btol laa..

baincardin: sgt!!

akmalrayyandotblogspot said...[Nak Reply!]

wahh best ! camne nak buad gamba besar muat muat template ? haha

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

bg xlarge la dik oii,,..