Thursday, December 9, 2010

degupan semakin laju

Diya Edhayaa | 10:59 AM | 2Comments |
dup dap dup dap.. fuh! degupan jantung semakin laju.. apakah? mengapakah? bilakah? adakah? siapakah? ahhh.. pedulikan kata kata tanya semua tuh.. etceli aku dah tak senang duduk ni.. tinggal 3 hari je lagi aku nak bukak website tuh.. huwaaaa!! kalau tak kerana aku tgk entry sis ayu semalam, mesti jantung ni still jalan jalan amik angin sambil makan aiskrim malaysia 20 sen yang selalu korang sedut mase balik ngaji dulu dulu kan.. haha.. 12 disember ni result nak keluar.. huwaaa!!! selalunya result exam mesti dapat lepas naik sem.. dalam 2 3 minggu dapatlah.. ni dalam cuti pulak.. aiyyyaa...! gimana sih... gue takut.. mana tak takotnya.. dah 5 sem aku duk kat ipg tuh dan 5 kali jugak lam aku amik exam.. tapi sem lepas paling hampesh aku jawab exam.. hukhukhuk.. dah la subjek murid dan alam belajar tuh banyak teori.. memang letih la nak baca.. fakta ouh, tak boleh nak auta.. assignment dulu pon, tak tido malam aku ngan roomate.. emm.. masa jawab paper  tuh pon, aku cuma bagi harapan dapat lulus jela..nak dapat markah tinggi, macam tak jeeee......  


tu da satu hal.. hal paper bm2 lak.. ni pon satu paper yang kena banyak baca gak.. tak silap aku, subjek ni namanya pengajaran kemahiran bahasa melayu sekolah rendah.. mak aih! dekat nak exam banyak pulak benda yang nak kena baca.. nak kata aku tak study sebelom  sebelom musim exam, memang pon.. yela, balik kelas, takdenya aku nak bukak buku, baca sampai lebam.. balik kelas, aku ngan roomate mesti same same berduet menghasilkan dengkur sampai petang.. hikhikhik.. ala bukan aku jer, boleh kata majoriti camtu..


okei, ni nak cerita masa jawab exam.. biasenya, bahagian esei mesti jawab 2 daripada 3 soalan... so, konfem konfem lah aku tak baca arahan tuh.. rupanya arahan tuh tulis "jawab semua soalan"... pengawas pperiksaan pun bagitau la kat kitorang yang amek paper tuh.. giler kau! terkejut beruk gilos lah aku.. beruk pon terkejut tak macam aku.. ye la, aku punya sedap sedap duk rilex dalam dewan yang ada air cond tuh, tibe tibe jadi tak keruan nak buat esei yang lagi satu... kirenya 3 esei la.. dahla esei yang aku taknak jawab tu, memang aku tak baca tajuknye.. haha..


kesimpulannya, aku memang cuak la dengan 2 paper ni.. MAB n BM2.. fuhfuh!! harap harap lulus.. target aku sem ni, nak dapatkan APC... APC tuh anugerah pelajar cemerlang.. kalau kat U, kira macam dean list laa.. tempat aku ni, kalau dapat 3.75 ke atas baru dapat anugerah tuh.. aku nak la jugak.. even dah keluar nanti, same same jadi cikgu, gaji pun same.. tapi untuk kepuasan diri sendiri... masing masing mestilah ada impian kan.. and sekarang tinggal 3 hari je lagi.. aku hanya mampu berdoa je lah supaya dapat result yang ok.. taknak la repeat repeat ni... huuuu~ to all PISMP BM bloggers, hope kita semua dapat result best exam kali ni yea...AMIN....~ ~


p/s : boleh ke nak dapat apc kalau jawab pun tah pape... emmmm....


*...tata...*