Thursday, December 23, 2010

status facebook

Diya Edhayaa | 12:02 PM | 7Comments |
facebook macam satu kemestian bagi kita.. mungkinkah satu hari nanti, facebook akan jadi keperluan?? aku pun tak terlepas daripada penggunaan facebook ni.. yelah, kawan-kawan semua ada facebook.. secara tak langsung, kita sendiri pun nak juga ada.. dulu, tak layan juga facebook.. sibuk dengan myspace.. sebab selalu update pasal band.. hehe.. =p sehingga minggu lepas, statistik pengguna facebook di Malaysia seramai 9 juta ++ !! meningkat betul.. ta percaya?? tengok statistik yang diambil dari socialbankers..


  

meningkat sangat-sangat kan.. sekarang ni, kalau tengok masyarakat kat Malaysia ni, rata-rata ada facebook.. budak sekolah rendah pun dah pandai.. masa aku wat PBS dulu pun, anak murid tanya..

"cikgu, ada facebook tak? bagilah cikgu..."

tengoklah budak-budak sekarang.. semua dah pandai nak berfacebook.. aku dah bagi, rajen betul dorang nak chat dengan aku.. adoi.. baru ni, aku bukak facebook.. lame tak bukak sebab line macam siput belajar berdiri... tengok-tengok boleh check status kita dalam tahun 2010 ni.. kiranya macam, ape yang kita dah tulis selama tahun ni, boleh baca semula tanpa nak kena tengok older posts.. aku pun tak rajen jugak nak tengok balik semua tuh.. dah la leceh... apa lagi aku pun buatlah.. nah! sekali 50 photo status yang aku dapat.. melampau jugak aku berfacebook.. huhu.. so, macam-macam bendalah aku dah merapu merepek menjiwang memaki menghamun dekat situ.. hehe..









ade 50 semuanya.. memang banyak.. ak comparekan dengan member laki course aku, dia ade 15 jer.. haha.. rupanya aku dulu-dulu pengguna facebook yang tegar.. ada sape-sape yang tegar macam aku jugak tak?? sila angkat hidung... hee~  bagi aku, nak facebook ni ade baik dan buruknya.. tapi aku paling seram kalau ade bangla ke orang dari mane entah lagi add aku.. paling seram, bila dorang anta mesej kat fb.. haish! mau tak takot aku.. pernah satu kali tu, ade sorang mamat tu.. mamat malaysia r.. kata nak amik pixca aku.. nak simpan dalam henfon.. giler kau! takot aku.. tengah-tengah malam pulak tuh.. hantu pun aku tak kesah da taim tuh..ye r, kot kot kang dia wat macam-macam ngan gamba aku.. mau naye aku.. tak pasal-pasal aku jadi ..... ah! lu pikirlah sendiri (pinjam ayat nabil)...

so, sape-sape yang nak add aku.. bagitaulah dulu.. kalau tak guna gamba betul, memang aku tak approve dah sekarang... huhu..


*....tata...*


7 3 orang hijau bagi komen:

MiSzy DiaN said...[Nak Reply!]

wahhhhh..
facebooker tegar ka nie??
hehehe...
jarg dah update kt Fb..
skrg ni BLOG jak..hehe..
byknya post..
ni msti ari2 on9 fb kan..

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

1 hari, byk giler post..
hehe..
mmg on9 slalu...

~hAKim ZaiLAn~ said...[Nak Reply!]

saya pon salu gak chat ngan cikgu saya kat fb bila da abes skola ni..huhu

nabila faryzza said...[Nak Reply!]

mintak gmbr? wahh! seramnyaa. takot kann. kte takpernah lagi kena mcm tuu. huuh ;l

Ain Zulaikha said...[Nak Reply!]

hehehehe ramainya fb users.. day buat dah yang ini.. hehehehe kelakar bila baca balik post yang lama.. hehehe

♥ LULU ♥ said...[Nak Reply!]

wah! facebook tegar ni..hehe..
kita dah jarang bukk fb..
do bkk blog je.huhu
tapi fb tu pon best jgk!

Diya Edhayaa said...[Nak Reply!]

hakim zailan: hehe..

nabila faryzza: tu la.. seram woh!

ain zulaikha: kan.. entah benda je dah merapu...

lulu: mmg pn.. skang ni tbe2 nk on9 fb je...